Haberler

Hassalı Çobanlara "Sürü Yönetimi" Kursu Verilecek

Hatay’ın Hassa ilçesinde çobanlara İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce “Sürü Yönetimi” kursu verilecek.

Hatay'ın Hassa ilçesinde çobanlara İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce "Sürü Yönetimi" kursu verilecek.

Açılacak kursla ilgili Hassa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca küçükbaş hayvanların sevk ve idaresine yönelik düzenlenen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi kapsamındaki sürü yönetimi elemanı eğitiminin İŞKUR-TZOB-EYYDB işbirliği protokolü kapsamında Hatay'ın Hassa ilçesinde yapılacağı belirtildi.

2013 yılında pilot bölge olarak seçilen Ankara, Konya, Kırşehir, Iğdır ve Sivas illerinde uygulandığı belirtilen kursun 7-28 Nisan 2014 tarihleri arasında Hassa ilçesinde yapılacağı 15 gün sürecek eğitim sonunda başarılı olanlara sertifika verileceği vurgulandı.

25 kişinin katılacağı 15 günlük "Sürü Yönetimi Elemanı" kursu ilçe müdürlüğü hizmet binasında düzenlenecek. Kursiyerlere kurs süresi boyunca İŞKUR Hatay İl Müdürlüğü tarafından 20 TL günlük ücret verileceği ve Genel Sağlık Sigortaları yapılacağı kaydedildi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hassa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title