Haberler

Hassa Bakırı, Görücüye Çıktı

Hatay'ın Hassa ilçesinde üç yıldır devam eden bakır işlemeciliği kursu kapsamında eğitim alan kadınlar tarafından işlenen bakır ürünleri, Antakya'da sergilendi.

Hassa Proje Ofisi tarafından projelendirilen (İŞKUR) desteklenen ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamındaki "Eller İşliyor Bakır Büyülüyor Projesi"'nin kapanış töreni gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına, Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, İŞKUR Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel, İl idare Şube Müdürleri ve kursiyerler katıldı.

İŞKUR Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel yaptığı açılış konuşmasında, "Eller İşliyor Bakır Büyülüyor" projesi ile kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılımını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Bakır işleme kursu alan kursiyerlerin atölyelerinde çalışma fırsatı bulacaklarını kaydeden Yüksel, "Kursu başarıyla bitiren kursiyerler, bakırı işleyerek hediyelik eşyalara dönüştürebilecek ve bunları satarak ev ekonomisine katkı sağlayacaklar" diye konuştu.

İş-Kur Müdürü Yüksel, bu projeyle 248 saat olan kurs süresince 25 kursiyerin eğitim gördüğü, sözlerine ekledi.

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala'da "Bu projeye 3 yıl evvel meslektaşlarımız gönül koydu, işi başlattı. Bizde kaldığı yerden işi devam ettirerek, başarıya ulaşması için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Şimdiye kadar bu kurslarda, gerek İş-kur projeleri kursları, gerek SODESkursları olarak 120 bayanımız bakır işlemeciliği sertifikası almıştır. Bakır ürünlerimizde Hassa motiflerini işlemeye özen gösteriyoruz. Hassa'yı bakır kültürüyle de artık özdeşleştirerek Hassa'nın bakırcılığını tüm ilimizde ve tüm Türkiye de tanıtma ve yaygınlaştırma çabası içerisindeyiz. Bu projelerden sonra eğitim gören bu sanatı öğrenen bayanlarımızın bundan sonra da bunu bir ticari sektör haline gelmesi için gayret gösteriyoruz. Bunun için ilçemizin ana merkezinde parkın bitişiğinde yeni bir atölye ve sergi satış yeri yapmayı planladık. Bunu da kısa zamanda hayata geçireceğiz. Bu bir döngüyü sağlayacaktır. Satışla beraber bayanlarımız kendi maliyetlerini karşıladıkları zaman bundan bir gelir elde ettikleri zaman bunu zaten kendileri isteyerek yapacaktır. Bizim devlet olarak hiçbir zorlamamıza ekstra bir gayret göstermemize gerek kalmayacaktır. Biz de onun için bu ortamı oluşturmaya İnternet üzerinden de satışını düşünüyoruz. Bu projenin Hassa'da yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Antakya Hassa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title