Haberler

Hasköy-Mutki Güvenlik Yolu Ulaşıma Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yol açama çalışmalarından genel görüntüler Kar Savurma Makinesinin operatörü Celal Tümer'in konuşması Mutki İlçesi Yalıntaş Köyünde oturan Ercan Polat'ın konuşması Hasköy-Mutki güvenlik yolu ulaşıma açıldı MUŞ ( AA) - Muş İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri, Hasköy ile Mutki arasındaki güvenlik yolunu ulaşıma açtı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yol açama çalışmalarından genel görüntüler

Kar Savurma Makinesinin operatörü Celal Tümer'in konuşması

Mutki İlçesi Yalıntaş Köyünde oturan Ercan Polat'ın konuşması

Hasköy- Mutki güvenlik yolu ulaşıma açıldı

MUŞ ( AA) - Muş İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri, Hasköy ile Mutki arasındaki güvenlik yolunu ulaşıma açtı.

Kar kalınlığının 3 metreye kadar çıktığı yolda 10 günden bu yana çalışma yürüten ekipler, zorlu mücadelenin ardından araçların geçişini sağladı.

Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki ilçeyi birbirine bağlayan güvenlik yolunu açık tutmak için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.

Bölgede Mutki ve Hasköy'e bağlı 40 yerleşim biriminin bulunduğuna dikkati çeken Yentür, "Ekibimiz 10 gündür mesai mefhumu gözetmeden bu yolda çalışma yapıyor. Yüksek bölgelerde yaşanan fırtına yolu sürekli kapatıyor. Vatandaşın ulaşımının aksamaması için karla mücadele ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürüyor. Vatandaşın hastasının yolda kalmamasıdır bizim derdimiz" diye konuştu.

Vatandaşların mahsur kalmaması için ekiplerin kilit noktalarda hazır bekletildiğini vurgulayan Yentür, şöyle devam etti:

"Bölgede yoğun kar ve tipi nedeniyle kar kalınlığı yer yer 2- 3 metre civarında. Ekiplerimiz eksi 15 derecede zor koşullarda çalışmalarını yürütüyor. Şu anda yolu ulaşıma açtık ancak genişletme çalışmaları devam ediyor. 18 kilometrelik yolu çok önemsiyor ve sürekli açık tutmaya çalışıyoruz. Mutki'ye bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar da ihtiyaçlarını Hasköy'den sağlıyorlar. Bizde vatandaşların mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Fedakarca çalışma yürüten ekiplerimize de teşekkür ederim."

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Yalıntaş Köyü sakinlerinden Ercan Polat ise yolun kapalı olması nedeniyle ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirterek ekiplere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Yalıntaş Hasköy Mutki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title