Haberler

Hasköy Mahallesi Birlik Sofraları'nda Buluştu

Birlik Sofraları Beyoğlu’nu sokak sokak dolaşmaya devam ediyor.

Birlik Sofraları Beyoğlu'nu sokak sokak dolaşmaya devam ediyor. Hasköy Kalaycıbahçe Meydanı'nda kurulan sofralar etrafında binlerce insan birlikte oruç açarken iftara katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "İftar sofralarını yaşatma gayretindeyiz çünkü belediye başkanı olarak bizim bir numaralı vazifemiz vatandaşlar arasındaki hukuku ve kardeşliği geliştirmektir" dedi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftarları ilçenin tüm sokaklarını dolaşmaya devam ediyor. Hasköy Kalaycıbahçe Meydanı'nda kurulan masalar etrafında yaklaşık iki bin kişi birlikte iftar açtı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Av. Harun Muş, belediye başkan yardımcıları, meclis üyesi ve mahalle muhtarı'nın da katıldığı sokak iftarında, ilahiler eşliğinde ezan sesini bekleyen vatandaşlar dualarla oruçlarını açtı.

"RAMAZAN AYININ BİZE HATIRLATTIĞI İNSANLIĞIMIZDIR"

Yemeğin ardından kürsüye çıkan Başkan Demircan, mahallelilere hitaben kısa bir konuşma yaptı. "Komşu komşunun külüne muhtaçtır" sözünü hatırlatarak sözlerine başlayan Başkan Demircan şöyle devam etti: "Herkes ancak ve ancak öteki ile beraber olduğunda hayattan tat ve lezzet alabilir. Ramazanda aç ve susuz kalan bedenlerimiz bize fakirin halinden anlamayı öğretiyor; insan olmayı, diğerinin varlığını hatırlatıyor. Bu duyguyla iftar sofrasının başına gelip ezanı bekliyoruz. Ramazan ayının bize hatırlattığı insanlığımızdır, rahmettir, berekettir. Bu iftar sofralarını yaşatma gayretindeyiz çünkü belediye başkanı olarak bizim bir numaralı vazifemiz vatandaşlar arasındaki hukuku ve kardeşliği geliştirmektir."

Konuşmasının ardından çocukların büyük sevgisiyle karşılaşan Başkan Demircan, mahallenin tüm çocuklarına dondurma ısmarlayarak uzun süre sohbet edip fotoğraf çektirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Hasköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title