Haberler

Haşim Kılıç, Erdoğan ve Davutoğlu'nu Kapıda Karşıladı

Güncelleme:

Anayasa Mahkemesi üyeliğini seçilen Kadir Özkaya'nın yemin törenine katılan Erdoğan ve Davutoğlu, Haşim Kılıç tarafından kapıda karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kadir Özkaya'nın Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen ant içme törenine katıldı.

HAŞİM KILIÇ KARŞILADI

Törene katılmak için Yüce Divan Salonu'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı AYM Başkanı Haşim Kılıç kapıda karşıladı. Kılıç Erdoğan'a salona kadar eşlik etti. Kılıç ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu karşılamak üzere kapıya döndü.

HAŞİM KILIÇ KONUŞMA YAPTI

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç AYM'deki yemin töreninde konuştu. Kılıç, "Türkiye'de artık kurumlara ülkeyi kurtarma çağrıları yapılan dönem kapanmıştır" dedi.

İşte Kılıç'ın konuşmasından satır başları:

AYM bireysel başvuruda vermiş olduğu kararlarıyla bir yandan vatandaşın özgürlük alanını genişletirken diğer yandan da hakların teminatı olma konusunda güçlü bir çaba sarf etmektedir. İş yükü sorununun asıl kaynağı uzun yargılama ve uzun tutukluluk gibi kronik yapısal sorunların henüz çözülememiş olmasıdır.

Mahkememize yapılan başvuruların çoğu adil yargılama hakkı, uzun tutukluluk ve mülkiyet sorunlarıyla ilgili başvurulardır. Davalar makul sürede bitirilememektedir.

"SORUNLARDAN KORKMAK ANLAMSIZDIR"

Bireysel başvuru konusunda artan iş yükü için yargıdaki yapısal sorunların çözülmesi gerektiğini bir kez daha belirtmek isterim. Demokrasi ve hukukun üstünlüğü temelinde yürüdüğümüz sürece sorunlardan korkmak anlamsızdır.

Her şeye rağmen geleceğe umutla bakıyoruz. Türkiye'de artık kurumlara ülkeyi kurtarma çağrıları yapılan dönem kapanmıştır.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Anayasa Mahkemesi Ahmet Davutoğlu Haşim Kılıç Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

tayyipBABA:

başörtüsü kutsaldır. ALLAHU EKBER!!! HERKES MÜSLÜMAN OLACAK!!!

9
23
yanıtYanıtla
DİK DURUŞ:

SEN ADAMIN DİBİSİN DEĞERİNİ BİLMEYEN AKP UTANSIN

17
12
yanıtYanıtla
sancak sararMobil-ANDROID:

akp varlıgını bu insana borçlu ama onuda parelel yaptı

16
9
yanıtYanıtla
fevaMobil-ANDROID:

akpkk

13
11
yanıtYanıtla
sedat:

Nerede karşılayacaktı? Bacada mı?

23
0
yanıtYanıtla
Hasim KILIC,COK CESURDUR,,,:

AKP, liler darilmasinlar ama, Hasim be cok cesur bir kisilige sahiptir, , bu degerli hukucuyu basbakan yaparsaniz, , ülkemiz kisa zamanda dünya liderligine yükselebilir, ,

10
7
yanıtYanıtla
TAM BİR.:

Tam bir kanun adamı yılmaz bir yasa savunucusu güzel insan ALLAH sana uzun ömürler versin.

15
0
yanıtYanıtla
KazimMobil-IOS:

Haşim bey AKP size çok şey Borçlu

7
7
yanıtYanıtla
HUR52:

askerligi yapan bilir. . Kisiye degil makama saygi duyacaksin. . . Diye anlatirlar keske herkes kisiye degilde makama saygi duysa ve sorunlar beraber cozulse

13
0
yanıtYanıtla
ceverot picumobilWeb@haberler.com:

Haber mi simdi bu Ne olcakti yapmasa miydi.

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title