Haberler

Hasım Aileler Arasında Barış Yemeği

Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Uluyatır beldesinde 14 gün önce çıkan kavgada 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı olayla ilgili taraflar arasında başlayan husumet, barışla noktalandı.

Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Uluyatır beldesinde 14 gün önce çıkan kavgada 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı olayla ilgili taraflar arasında başlayan husumet, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'ın çabaları sonucu barışla noktalandı.

Nizip ilçesine bağlı Uluyatır beldesinde, 14 gün önce faaliyet gösteren taş ocağının kaldırılmasını isteyen ailelerle, buna karşı çıkan ailelere arasında yaşanan kavga sırasında Kemal Yaldız (21) ve Gazi Yalçınkaya'nın (41), tabancayla öldürülmesi ve 3 kişinin yaralanması olayının ardından iki aile arasında başlayan husumet Nizip Belediye Başkanı Hacı Feyzi Akdoğan'ın araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

Beldede yaşayan Yaldız ve Yalçınkaya aileleri arasındaki husumetin kan davasına dönüşmesine izin vermeyen Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, burada her iki aile büyükleri ile görüşüp husumete son vermelerini istedi.

Aileleri barışmaya ikna etmeyi başaran Akdoğan, bunun üzerine Nizip ilçe merkezinde bir restoranda barış yemeği verdi. Barış yemeğinde her iki aile adına konuşan Uluyatır Belde Belediye Başkanı Vedat Ünlü, "Bizler yeryüzünde yaşayan insanlar olarak aynı havayı soluduğumuz şu ortamda birbirimize bağlı kalmalı, kin ve nefreti ortadan kaldırmalıyız. Bu nedenle beldemizde ikamet eden iki aile arasında istenmeyen bir olay yaşanmıştır.

Bizler bu olayın sebebine cahillik olarak değerlendiriyoruz. Ancak bugün bu cahilliğe ve yaşanan tatsızlığa son vermek için değerli büyüklerimizin katkılarıyla hep birlikte burada bulunuyoruz. Bu barış ortamını sağlayan Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'a çok teşekkür ederim" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı ise, Uluyatır beldesinde geçtiğimiz günler içerisinde hiç kimsenin istemediği bir tatsız olayın meydana geldiğini, bu olayın barışla son bulmasını isteyen herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

Milletvekili Sarı, "Benim buradan her iki aileden isteğim şudur; bugün itibariyle geçmişte yaşanan olayın unutulması ve bundan sonra hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeleridir. Kol kırılır yen içinde kalır misali bizler olayın yaşandığı o günü yaşanmamış bir gün olarak kabul edeceğiz ve bu acımızı bizler hep birlikte kalbimize gömeceğiz" şeklinde konuştu.

Nizip İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz de, "Bu tür olayların altında yatan en büyük etken aklın, hakkın ve hukukun dışında işler yapmaya kalkışmamızdır. İşte böyle olunca bizlerin ve hiç kimsenin istemediği olaylar meydana geliyor.

Ben bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyor. Bu barışı sağlayan Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'a katkılarından sağduyularından dolayı her iki ailelere teşekkür ediyorum" dedi.

Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ise "Bizler sadece üstümüze düşen görevi yerine getirdik. Burada en büyük ve en önemli görevi her iki ailenin sağduyulu insanları gerçekleştirmişlerdir. Ben bu barışın sağlanmasına katkı sağlayan ve bizleri kırmayan ailelere sonsuz teşekkür ediyorum, aileleri kucaklaşmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Barış yemeği her iki ailenin protokol huzurunda kucaklaşması ve İlçe Müftü Vekili Şaban Anuştekin'in okuduğu dualar ile son buldu.

Olay günü yaralanan Cevdet Yalçınkaya ise barış yemeğine yakınlarının yardımıyla sedye ile taşınarak getirildiği gözlendi.

Barış yemeğine, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz, Gaziantep Demokrat Parti Eski Milletvekillerinden Şıh Mehmet Özkaya İl Genel Meclis Üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title