Haberler

Hasat Sezonu Başladı Yük Hayvanları Bakıma Alındı

Dünyanın en kaliteli incirinin yetiştirildiği Aydın araç girmeyen engebeli arazilerinde incir hasat sezonu ile bilrikte yük hayvanları da bakım alındı.

Dünyanın en kaliteli incirinin yetiştirildiği Aydın araç girmeyen engebeli arazilerinde incir hasat sezonu ile bilrikte yük hayvanları da bakım alındı. Uzun süredir yük olmadığı için istirahatta olan at, eşek ve katırlar azat edildikleri bah ve bahçelerden getirilerek nallanıp hasat edilen incirleri taşımak üzere semere çekildi.

İncir sezonunun başlaması ile birlikte bölgede nalbant ve semercilerin işleri de açıldı. Özellikle Aydın'ın Köşk, Sultanhisar, Nazilli ve Germencik ilçelerinde başlayan incir hasat sezonu dolayısıyla nalbantla köy köy dolaşıp hayvanları nallamaya başladı. Aylardır yük olmaması nedeniyle hayvanların boş olduğunu ve tırnakları da uzadığı için yüke girmeden önce mutlaka nallanması gerektiğini belirten bölgenin nalbantlarından Nebi Akçaköylü, nallanan hayvanların daha rahat tırmandığını ve nalsız hayvanla yük taşımanın da hayvan haklarına aykırı olduğunu söyledi.

Arazileri engebeli olduğu için yüklerini mutlaka eşek ve katırlarla taşıdıklarını belirten incir üreticileri, "Her ne kadar teknoloji gelişse de biz incir bahçeleri dağlarda olduğu için taşımada mutlaka yük hayvanlarını kullanmak zorundayız" diye konuştular. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title