Haberler

Hasat Öncesi Eğitim

Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Kadirli ve Karaisalı'da köylülere, defne üretimi ile ilgili uygulamalı eğitim verildi.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Kadirli ve Karaisalı'da köylülere, defne üretimi ile ilgili uygulamalı eğitim verildi.

Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şube Müdürlüğü mühendisleri Burhanettin Erdem ve Ahmet Üçgül, Yeşilyayla, Meydan Yaylası, Yoğunoluk, Koçlu, Tahta, Başpınar, Mazılık ve Çukur köyünde köylülere defne üretimi ile ilgili eğitim verdi. Yoğun ilgi gören uygulamalı eğitimde defnenin üretim teknikleri anlatınldı.

Mühendis Erdem, hasadın bitkinin kullanım amacına en uygun olduğu dönemde, yağışsız kuru havalarda yapılması, uygun aletlerin kullanılması ve kullanılan aletlerin temiz olması, hasat edilen ürünün kedi, köpek gibi evcil hayvanlardan uzak tutulması ve dış görünüş ile kalitede istenmeyen değişiklikleri önlemek için kurutma yapılacak yere en kısa sürede ulaştırılmasının önemini vurgulandı. Mühendis Üçgül ise kurutma noktasına taşınan defne yapraklarının güneş ışığına maruz bırakılmadan derhal boşaltılması, paketlerin açılması ve depolamada ise kurutulup ambalajlanan materyalin kuru, serin, havadar, güneş ve yağmur almayacak bir yerde korunmasının gerektiğini söyledi.

Köylüler, eğitiminden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Orman Bölge Müdürlüğü görevlilerine teşekkür ettiler. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeşilyayla Karaisalı Kadirli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title