Haberler

Hasankeyf Zeynel Bey Türbesi 250 Günde Taşınacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - İl Koordinasyon toplantısndan detaylar- Vali Azmi Çelik'in açıklamaları- Devlet Su İşleri (DSİ) 16. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker'in açıklaması Hasankeyf Zeynelbey Türbesi 250 günde taşınacak- Ilısu Barajı suları altında kalacak tarihi Hasankeyf'teki Zeynel Bey Türbesi'nin raylı sistemle taşınması ihalesi tamamlandı- DSİ 16. Bölge Müdürü Eker: "250 günlük inşaat süresinde taşıma gerçekleştirilmiş olacak" Ilısu Barajı suları altında kalacak tarihi Hasankeyf'teki Zeynel Bey Türbesi, raylı sistemle 8 ayda taşınacak. Batman Valiliğinde düzenlenen koordinasyon kurulu toplantısında konuşan Vali Azmi Çelik, daha önceden başlatılan yatırımların izlenmesi açısından toplantının büyük önem taşıdığını belirterek, "Batman'da 16 kuruluşa ait 3 milyar 185 milyon 631 bin lira tutarında 295 proje var. Bu projeler için 2015 yılı itibariyle yapılan harcama 723 milyon 727 bin liradır" dedi.- Zeynel Bey Türbesi'nin taşınmasıSöz alan Devlet Su İşleri (DSİ) 16. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Ilısu Baraj Projesi kapsamında 40 bin 846 dekar alanın kamulaştırıldığını belirterek, bunun için hak sahiplerine 568 milyon 759 bin lira ödeme yapıldığını söyledi.Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığı'nın Zeynel Bey Türbesi'nin taşıma ve koruma işini bir süre önce ihalesini tamamladığını kaydeden Eker, "Firmayla sözleşme imzalanıp önceki gün yer teslimi yapıldı. 250 günlük inşaat süresinde taşıma gerçekleştirilmiş olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hasankeyf Batman Ilısu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title