Haberler

Hasankeyf'e Turizm Bürosu Kurulacak

Güncelleme:

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde kaymakamlıkça ilçenin tanıtımına katkı sunmak ve daha çok turiste hizmet verebilmek için turizm bürosu kurulacak.

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde kaymakamlıkça ilçenin tanıtımına katkı sunmak ve daha çok turiste hizmet verebilmek için turizm bürosu kurulacak.

Kaymakam Temel Ayca, yaptığı açıklamada, Hasankeyf'te turizmin canlanmaya başladığını ifade ederek, havaların ısınması nedeniyle ilçeye gelen turist sayısında her geçen gün artış olduğunu söyledi.

İlçede profesyonel bir turizm yapıldığını söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Ayca, şöyle dedi:

"Bu yaz gelecek turistlerimize daha profesyonel bir hizmet vermeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda en çok yapmak istediğimiz projelerden biri Hasankeyf'e turist bürosu açmak. Hasankeyf girişindeki boş alan seyir alanı olarak bilinir. Burada resmi turizm bürosu açmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 20 gün içerisinde binamızın inşaatını tamamlayıp hizmete açacağız. Büroda üç görevli bulunacak. Ayrıca üniversite mezunu gençler de olacak. Bu görevliler yerli ve yabancı turistlere Hasankeyf'in tarihini daha profesyonelce anlatacaklar. Hasankeyf girişindeki boş olan köprübaşı alanında hediyelik eşya reyonu düşünüyoruz. Hasankeyf'te üretilecek olan turistik eşyaların burada satılması hedefleniyor. Ayrıca bu alana oturma bankları kurmayı planlayoruz. Buraya gelenler banklara oturarak Hasankeyf'in manzarasını seyredebilecekler. Bu alanda küçük bir kafeterya da kurmayı düşünüyoruz."

-turizm bürosu

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Temel AYCA Hasankeyf Batman Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title