Haberler

Hasandağı Havaalanı İçin İlk Çalışma Başladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan Niğde Aksaray arasına yapılması planlanan havaalanı yeri için inceleme yapmak için Niğde’ye geldi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan Niğde Aksaray arasına yapılması planlanan havaalanı yeri için inceleme yapmak için Niğde'ye geldi.

30 Nisan Perşembe günü Ak Parti genel başkanı Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Niğdelilerin beklediği havaalanı müjdesini vermesi üzerine, Niğde Aksaray arasına yapılması planlanan havaalanı için inceleme yapmak üzere Niğde'ye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ı, Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ile birlikte makamında ziyaret etti.

Niğde valiliğinde harita üzerinde incelemeler yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan; "Sayın Başbakanımızın açıklaması sonrası Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızın talimatıyla sahada keşifte bulunmak ve havaalanıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere ekibimizle buraya geldik. Ekibimiz daha önce harita üzerinde bir ön Etüdü yapmıştı. Şimdi o etütte meteorolojik verilere göre, arazideki takoğrafik duruma göre bir takım alternatif yer çalışması yaptık. Bu çalışmaları yerinde gözlemlemek için bugün sahalardaydık. Sayın valimiz ve sayın vekilimizde bu konuyu yakından takip ediyorlar. Biz Sayın Valimiz ve Sayın Vekilimizle yaptığımız çalışmaları bir paylaşalım istedik. En kısa zamanda çalışmanın sonuçlanması ve yapılacak yerin tespiti ve tüm paydaşlarıyla birlikte Sayın Valimiz, Milletvekilimiz, belediye başkanımızla birlikte uygun yeri bulup hem Niğde'ye hem de Aksaray iline hitap edecek bölgesel bir hava limanı çalışmasını yürütüyoruz. Hedefimiz bu yıl içerisinde yerini netleştirmek, ardından da projesini hazırlayıp yapımı için harekete geçmek" dedi.

Belirlenen bazı yerlerin olduğunu ama daha kamuoyuna bildirmelerinin erken olduğunu söyleyen Turan; " Şuanda biz sadece bir ön inceleme yapıyoruz. Hava limanı yapmak hassas bir konu. Buranın yıllık meteoroloji verileri, yağış durumu, rüzgar durumu, zemin durumu incelemek lazım. Hedefimiz burada sayın Lütfi Elvan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız sayın Feridun Bilgin'in de koyduğu vizyon doğrultusunda memleketimize 100 kilometre mesafede tüm illerimize bir havaalanına halkımız ve vatandaşımız erişsin. Burada başlamış bir çalışma vardı, buraya önceden yapılması planlanan havaalanı küçük uçakların inip kalkabileceği bir havaalanı dizayn edilmiş. Bizim yapmayı planladığımız hava limanı büyük uçaklarında inip kalkabileceği yaklaşık 3 bin,3 bin 500 metre uzunluğuna sahip uluslar arası uçuşlara açık çok uzun yıllar hizmet verebilecek bir hava limanı planımız var. Sayın Başbakanımızın kamuoyuna deklare etmesinden sonra sayın bakanımız direk talimat verdi bana. İşin ne kadar sıkı ve ciddiyetle takip edildiğini Sayın Başbakanımızın buradan gitmesinden 5 gün sonra bizler buraya gelmemiz işin ciddiyetini ortaya koyuyordur. Şimdiden hayırlı olsun' diye konuştu.

Niğde Ak Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise konuşmasında ; "yıllardır koşturduğumuz ve uğraştığımız havaalanını inşallah hizmete gireceğini umuyoruz. Bu konuyu ciddiyetle takip ettiğimizi görüyorsunuz ve bundan sonra da takipçisi olacağız. İnşallah vatandaşlarımız, halkımız en kısa zamanda uçakla istedikleri yere gidebilecekler" dedi.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, "Niğde'nin hayalleri vardı, rüyaları vardı. Niğde'nin 30 yıldır önüne koyup da ulaşamadığı hedefleri vardı. Artık bu yıl Niğde'nin düşünüp de yapamayacağı hiçbir şey kalmadı. Havaalanı yapılacak, Bolkar projesi bu hafta genel meclise geliyor ve son şeklini alacak. Çiftehan Aladağlarla ilgili projeksiyon tamamlandı ve artık sona gelindi. İlimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Turan Ak Parti Aksaray Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title