Haberler

Hasan Şaş: "Türkiye'de Futbolcu Kalitesi Düştü"

Eski futbolculardan Hasan Şaş, milli takımın başarısızlığı konusunda, "Şunu çok net iddia ediyorum.

Eski futbolculardan Hasan Şaş, milli takımın başarısızlığı konusunda,  "Şunu çok net iddia ediyorum. Türkiye'de futbolcu kalitesi düşmüş. Maalesef yetişmiyor artık. Bir Arda'mız var" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Futbolun Ustaları, Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" projesi için Mardin'de gençlerle bir araya gelen eski milli futbolcular Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Hasan Şaş, Hakan Ünsal, Ogün Temizkanoğlu, Ali Gültiken ve Semih Yuvakuran, söyleşide sorulara da cevap verdi.

Tanju Çolak, "Futbolun dili dini ırkı yok. Herkes bir forma altında buluşabiliyor, aynı takımı tutabiliyor" dedi. Çolak, Güneydoğu'nun neden bir takımının Süper Lig'de yer almadığı sorusuna, "Bu bizi de sizi de üzüyor. Bir takımın olması keyif ve heyecan verir" diye konuştu. Hasan Şaş ise milli takımın aldığı kötü sonuçları konusunda şunları söyledi:

"Herkes alt yapıdan eğitimden bir çok şeyden bahsediyor. Ben gördüğümü söylerim. Şunu çok net iddia ediyorum. Bu ülkede futbolcu kalitesi düşmüş. Maalesef yetişmiyor artık. Babaların yeteneklerine kalmış. Bir Arda'mız var. İnşallah 30 Arda'yı yakaladığımız zaman Türk futbolu belirli bir ivmeye geçer."

Ali Gültiken, futbolu bırakan milli oyuncuların niçin kulüplerden uzaklaştıkları sorusuna, "Kulüp yöneticileri, bırakın bizlerin kulüplerde görev almayı antrenmanları izlemeye bile izin vermiyorlar" cevabını verdi.

Hami Mandıralı ise geçen hafta Mardin'e gelmek istediklerini, bölgede yaşanan olaylardan engel olduğunu söyledi. Mardin'de bölge insanı ile aynı havayı soluduklarını kaydeden Hami Mandıralı, "Duygularımızı düşüncelerimizi paylaşmak için geldik. Bizim tek derdimiz düşüncemiz bu" dedi. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tanju Çolak Hasan Şaş Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title