Haberler

Hasan Ferit Gedik'in Ölümü Davası

Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 22'si tutuklu 35 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 22'si tutuklu 35 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 22 tutuklu, 2 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada, Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray ve babası İbrahim Gedik ile taraf avukatları da hazır bulundu. Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da duruşmaya izleyici olarak katıldı.

Güvenlik gerekçesiyle duruşma salonuna müştekilerin birinci dereceden yakınları, avukatlar ve basın mensupları alındı. Salonun bulunduğu kat, güvenlik nedeniyle giriş ve çıkışlara kapatılırken çok sayıda jandarma da salon içinde önlem aldı.

Müşteki avukatlarından Günay Dağ, sanıkların aralarında hiyerarşik bir bağ bulunduğunu, duruşma salonunda bile suç işlemeye devam eden bir çetenin olduğunu savunarak, "Sanıkların savunmaları alınırken özgür iradeleriyle savunma yapabilmelerine olanak sağlanmalıdır. Sanıklardan Zafer Turhan, çetenin bütün üyeleri üzerinde etkili olduğuna dair beyanlarda bulundu. Sanıkların tek tek mahkeme salonuna alınıp beyanda bulunmalarını talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti de sanıkların savunma haklarının kısıtlanacağı gerekçesiyle talebi reddetti.

Duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanıklardan Mesut Turhan, 30 yıldır Gülsuyu'nda yaşadığını, örgüt kurup yönettiği iddialarının gerçek olmadığını savundu.

Kimseye bir talimatı olmadığını öne süren Turhan, "Olaylar olduğunda Antalya'daydım. Telefon tespit tutanaklarında da bu bellidir. Göksel Kesici'nin olayında da gün boyu karakolda olmama rağmen azmettirici olduğum söyleniyor. 30 suçtan yargılanıyorum ancak 2 telefon konuşmam var. Hasan Ferit Gedik, Gülsuyu'na neden, ne amaçla gelmişti? Facebook'ta 'çetelerle savaşmaya gidiyoruz' diye yazıp gelmiş. Olayı azmettirmem tamamen hayal ürünüdür, asılsızdır. Kardeşlerim, akrabalarım elemanım gibi görünüyor" dedi.

Sanık Turhan, 11 aydır mağdur olduklarını, 'torbacı" olduklarına dair pankartlar asıldığını anlatarak şunları söyledi:

"15 yaşından beri Gülsuyu'nu sokak sokak bilirim. Bize uyuşturucu operasyonu yapıldı, uyuşturucu çıkmadı. Balkon çetesi dediler. Her şey ortada. Bunaldık. Somut bir delil yok. Ne yaptığımızı söylesinler. Geçimimi nasıl sağladığım ortada. Çete yok, hepimiz komşuyuz. Ben ağabeyime nasıl emir veririm? Ben bunları sigara almaya gönderemiyorum. Gülsuyu'na Hasan Ferit'in ne amaçla neden geldiğini de bilmiyorum."

Sanık Turhan'ın savunması sırasında Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray, "Gençler zehirlenmesin diye gitti oğlum Gülsuyu'na. Kirli olan eller sizsiniz. Hepinizin elinde oğlumun kanı var" dedi.

Hasan Ferit Gedik'in babası İbrahim Gedik de "Kanlı gömleği nerede oğlumun? Delil olmasın diye çaldınız" ifadelerini kullandı.

Duruşmaya öğle arası verildi.

Olayın geçmişi

Maltepe'de Gülsuyu Mahallesi'nde 30 Eylül 2013'de gösteri yapan gruba ateş açılması sonucu Hasan Ferit Gedik vurularak hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, 22's'i tutuklu 35 şüphelinin, 11 ile 269 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Ferit Gedik İbrahim Gedik Mesut Turhan Maltepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title