Haberler

Hasan Ferit Davası" Öncesi Adliye Önünde Gözaltına Alınanlar Hakim Karşısında

Maltepe gülsuyu'nda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin Anadolu Adalet Sarayı'nda görülen duruşmaya geldikleri gün adliye önünde gözaltına alınan 15 kişinin 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Maltepe gülsuyu'nda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin Anadolu Adalet Sarayı'nda görülen duruşmaya geldikleri gün adliye önünde gözaltına alınan 15 kişinin 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

8 YIL 6'ŞAR AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 15 tutuksuz sanık da katılmazken sanıkları avukatları temsil etti. Duruşmada kovuşturmanın genişletilmesi talebi olmadığını belirten Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında olay tutanağı, olaya ilişkin görüntüler, fotoğraflar ve sanık savunmalarının birlikte değerlendirildiğinde sanıkların üzerine atılı "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarının oluştuğunu belirtti. Savcı, sanıkların bu iki suçtan toplamda 1 yıl 5'er aydan 8 yıl 6'şar aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

"TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAK" SUÇUNDAN BERAAT TALEBİ

Öte yandan Cumhuriyet Savcısı sanıklar hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan dava açıldığını ancak sanıkların bu suçu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilmediği gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlarına karar verilmesini istedi. Sanıkların avukatlarından Mehmet Ümit Erdem mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talep etti, duruşma ertelendi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2014 yılı Nisan ayında Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılacak duruşmaya katılım için DHKP/C terör örgütünün internet ve sosyal medya üzerinden çağrılar yaptığı, sabah saatlerinde de bir grubun adliye önünde toplandığı belirtildi. Grubun adliye bahçe kapısı önünde oturma eylemi yaparak slogan attığı belirtilen iddianamede, emniyet güçlerinin şüphelilere gerekli ikaz ve uyarılarda bulunarak dağılmalarını, aksi halde zor kullanılacağını söylemelerine rağmen, şüphelilerin dağılmadıkları ve görevli polis memurlarına direnmeleri nedeniyle orantılı güç kullanılarak gözaltına alındıkları vurgulandı. Ayrıca, grubun DHKP/C terör örgütü ile ilgili propaganda yaptığı savunuldu. 15 kişi hakkında, "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından 1 yıl 6'şar aydan 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Adalet Sarayı Hasan Ferit Gedik Maltepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title