Haberler

Hasan Fehmi Kinay: Frigya Bölgesi Unesco'da

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, 3 kenti kapsayan Frigya bölgesinin, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne kabul edildiğini kaydetti.

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, 3 kenti kapsayan Frigya bölgesinin, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne kabul edildiğini kaydetti.

Kinay, yaptığı açıklamada, "Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar illerini kapsayan Frigya Vadileri olarak bilinen Dağlık Frigya Bölgesi 2015 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne kabul edilmiştir. Böylece ilimizde UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne kabul edilen eser sayısı iki olmuştur" ifadelerini kullandı.

UNESCO NEDİR?

"United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) Birleşmiş Milletler'in özel bir kurumu olarak, 'Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu' adıyla İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra 16 Kasım 1945 yılında Londra'da 44 ülkenin katılımı ile kurulmuştur.Türkiye, UNESCO'nun kuruluş sözleşmesini onaylayan ilk on devletten biridir ve ülkemiz bu

sözleşmeyi 20 Mayıs 1946 tarihinde imzalamıştır. Merkezi Paris'te bulunan UNESCO'ya 2012 yılı itibari ile 195 devlet üyedir ve 8 devlet ise UNESCO'ya üye olmamakla birlikte ortak çalışmalar yürütmektedirler. UNESCO yürüttüğü çalışmaları için gerekli olan finansal kaynaklarını üye devletlerin iki yılda bir bu Kuruma ödedikleri aidattan sağlamaktadır. Bu bütçe dışında, Birleşmiş Milletler Özel Fonu başta olmak üzere birçok uluslararası örgüt ve kurumun sağladığı bağış ve ödenekler UNESCO'nun anapara kaynaklarıdır." (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Fehmi Ak Parti Kütahya Unesco Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title