Haberler

"Faiz Oranlarının En Fazla %4 Seviyesinde Olması Lazım"

Güncelleme:

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, 1 puanlık yüksek faizin maliyeti 10 milyar lira olduğunu söyledi.

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, 1 puanlık yüksek faizin maliyeti 10 milyar lira olduğunu bildirdi.

Her bir puan yüksek faizin Türkiye'ye yıllık maliyetinin, 10 milyar TL olduğunu belirten Hasan Fehmi Kinay, faiz oranının yüzde 7.75 olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin yıllık en az yüzde 6 büyümeye ihtiyacı var. Yüzde 6'lık büyüme içinse, faiz oranlarının en fazla yüzde 4 seviyesinde olması lazım" dedi.

Konuyla ilgili çarpıcı bir açıklama da, TBMM KİT Komisyonu Başkanı, AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay'dan geldi. Türkiye'nin 1 trilyon liralık kredi stoğu bulunduğunu hatırlatan Kinay, 1 puan yüksek faizin ülkemize yıllık maliyetinin 10 milyar TL olduğunu kaydetti.

Kinay, "Türkiye'nin yıllık en az yüzde 6 büyümeye ihtiyacı var. Yüzde 6 büyüme için ise faiz oranlarının en fazla yüzde 4 seviyesinde olması lazım. Gezi eylemleri sonrasında faizlerin yüzde 11'e çıkarıldığı ve uzun süre bu oranda devam ettiği göz önüne alındığında, maliyetin 70 milyarı bulduğu görülür. Neredeyse yıllık petrol maliyetine yakın bir kayıp söz konusu" diye konuştu.

Ekonomide 3 tane sacayağının bulunduğunu anlatan Kinay, "Bu sacayaklarından bir tanesi, fiyat istikrarı, yani enflasyondur. Diğeri döviz kuru. Bir diğeri de faiz oranlarıdır. Faiz oranı yükselirse diğerlerini de etkiler. Fiyat istikrarını da döviz kurlarını da bozar. Bu sacayaklarından birindeki bozulma, diğerlerini de olumsuz yönde etkiler. Bunların birbirini etkilememesi mümkün değil. Bu nedenle ekonomi yönetiminde uyum çok önemlidir" şeklinde bilgi verdi.

"Türkiye'de tasarruf açığının kapatılması için AK Parti hükümetleri gerekli önlemleri aldı. Bu önlemler faizlerin düşürülmesi için olumlu bir iklim hazırlamıştı" diyen Hasan Fehmi Kinay, "Tüm bu alınan önemli mesafeye rağmen faizlerin indirilmemesi gerçekçi bir karar değil. Bu, ekonomideki istikrarı bozuyor" ifadelerini kullandı.

Hasan Fehmi Kinay, şunları söyledi: "Merkez Bankası'nın, 'Ben sadece enflasyon boyutuyla ilgilenirim. Onun dışındakilerle ilgilenmem' demesi yanlıştır. 'Hedefim fiyat istikrarıdır. Ben buna bakarım. Başka unsurlarla ilgim yoktur yaklaşımı' ülkemize zarar verir." (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Fehmi Ak Parti Türkiye Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title