Haberler

Hasan Dağı'na Tırmanan Dağcı Kayboldu

Aksaray'da bulunan 3 bin 268 rakımlı Hasan Dağı'na tırmanış yapmak için Ankara'dan gelen 15 kişilik dağcı grubu tırmandıkları Hasan Dağı'nın zirvesinden 13.00 sıralarında inişe geçti.

Aksaray'da bulunan 3 bin 268 rakımlı Hasan Dağı'na tırmanış yapmak için Ankara'dan gelen 15 kişilik dağcı grubu tırmandıkları Hasan Dağı'nın zirvesinden 13.00 sıralarında inişe geçti. Gurubun en sonunda bulunan Süleyman Demircan, bir süre sonra yorularak dinlenmek istedi. Yaklaşık 40 santimetre kar kalınlığı bulunan Hasan Dağı'nın eteklerindeki Dikmen köyü yakınlarında kayboldu. Gruba yetişemeyen Demircan, bastıran sisin de etkisiyle yolunu kaybetti.Demircan'ın kaybolduğunu anlayan dağcılar, durumu hemen jandarmaya bildirdi. Alınan ihbardan sonra Hasan Dağı'na sevk edilen Aksaray ve Niğde Acil ve Afet Durum(AFAD) ekipleri ile Aksaray Dağ Arama Kurtarma ekipleri, Demircan'ın kaybolduğu bölgede arama çalışmalarına başladı. Cep telefonuna da ulaşılamayan Süleyman Demircan'ı kurtarma çalışmaları Hasan Dağı'nda ki yoğun sisle güçlükle sürüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber-Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ- Uğur MART / AKSARAY-NİĞDE,(DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aksaray Dikmen Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title