Haberler

Hasad, Zonguldak'ı Romanya'da Temsil Etti

HASAD (Halkoyunları Sergileme ve Araştırma Derneği) Romanya, Timişoara’da yapılan uluslar arası Halkoyunları festivaline katılarak Zonguldak’ı festivalde güçlü bir oyuncu kadrosu ile temsil etti.

HASAD (Halkoyunları Sergileme ve Araştırma Derneği) Romanya, Timişoara'da yapılan uluslar arası Halkoyunları festivaline katılarak Zonguldak'ı festivalde güçlü bir oyuncu kadrosu ile temsil etti.

Zonguldak'ı temsilen ilk kez gerçekleşen bir kültür projesi olan HASAD ile Batı Karadeniz Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübünün ortak projesi hayata geçti. Romanya'daki Festivalde güzel ses getirdiklerini söyleyen Hasad Dernek Başkanı Orhan Yazıcı açıklamasında, "Bu yıl programımıza aldığımız Romanya Timişoara festivali için Hasad ile Batı Karadeniz Gençlik ve spor Kulübü ile ortak bir proje çerçevesinde hayata geçirdiğimiz bir festivali onur ve gurur ile dönmekten son derece mutluyum. amaç ülkeyi temsil etmekse bunu aldığımız olumlu tepkilerle başardığımızı düşünüyorum. Gelecek yıl için Romanya ve Polonya'dan şimdiden davet edilmemiz ve kıtalar arası ülkeler ile güzel bağlantılarımız bu işi ne kadar başarılı yaptığımızın göstergesidir. Gençlerimiz birçok ülke dansçıları ile arkadaşlık edindiler ve kültürleri hakkında bilgi edinmiş oldular. Daha Sonra Macaristan Szeged şehrine davet edildik ve bir günde orada ağırlandık. Çok renkli ve coşkulu geçen festivalin ardından, ben Hasad Dernek Başkanı olarak bu projenin içinde yer alan Başta Batı Karadeniz Yönetim kurulu başkanı Enes Akgün ve üyelerine Ekip hocamız Serkan Akgün'e ve her biri ayrı bir değer olan halk oyuncu gençlerimize şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim. Bu sinerjimizin günü birlik değil devamlılığını sağlamak önemli. Ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde nasıl temsil edebiliyorsak o doğrultuda yeni yeni projeler ve birliktelikler olmalı. Batı Karadeniz Gençlik ve Spor kulübü Başkanı Enes Akgün söyle söyledi; Bizde Hasad ile bu projede birlikte olmaktan dolayı memnun olduk. Gençlerimiz ile orada bulunmak faklı kültürle tanışmak bizim içinde onur ve gurur verici oldu. Bizler halkoyunlarını yaşatmak ve ilimizi, ülkemizi en iyi tanıtmak için çaba sarf ediyoruz. Ayrıca desteklerinden dolayı sponsorlara ve ailelerimize teşekkür ederim. Bu proje ilk oldu devamı da her zaman olabilir" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Batı Karadeniz Zonguldak Timişoara Romanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title