Haberler

Has Parti Genel Başkanı Kurtulmuş Kahramanmaraş'ta Açıklaması

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş vatandaşların eski Türkiye'nin partilerden bıktığını iddia ederek,

"Televizyonlara çıktıklarında iktidar ve muhalefetin birbirine hakaret etmesinden, küfürleşmesinden bu millet bıktı" dedi.

Kurtulmuş, karayoluyla geldiği Kahramanmaraş'taki Trabzon Bulvarı'nda esnafı ziyaret etti, partisine destek istedi.

Kıbrıs Meydanı'nda, partisinin seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Kurtulmuş, partililere hitaben yaptığı konuşmada, artık vatandaşların eski Türkiye'nin partilerinden bıktığını belirtti.

HAS Parti'nin Türkiye'nin her yerinde kısa sürede teşkilatlandığını ve kendini tanıtmadan genel seçimlere girdiğini ve bunun ilk olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Artık vatandaşlarımız eski Türkiye'nin partilerinde bıktı usandı. Televizyonlara çıktıklarında iktidar ve muhalefetin birbirine hakaret etmesinden, küfürleşmesinden bu millet bıktı" diye konuştu.

28 Şubat sürecini en iyi bilenlerden biri olduğunu, 28 Şubat sürecinde başörtüsü meselesiyle oy alanların, yıllardır bu sorunu çözeceğiz diye gelerek, Kahramanmaraş'tan oluk oluk oy alanların Antalya'da 13. sıraya başörtülü bir aday koyduğunu ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"AK Parti'nin 13. sıra adayı diyor ki, ben başörtüsünü açarak milletvekili olacağım. Hani bundan dolayı bu insanlardan oy aldınız. Neden başörtüsünün önündeki engelleri çözmediniz? Bu milletin insanlarını hala başı açık, kapalı diye ayırıyorsunuz. HAS Parti bu oyuna son vermek için vardır. ve HAS Parti bu oyunu bozacağı için sizi sahipleniyor, halk da HAS Parti'yi sahipleniyor. "

Kurtulmuş, milletin lehine olan her konuda birbirine giren AK Parti ve CHP'nin, NATO'nun Libya operasyonu için TBMM'den tezkere çıkarttığını ifade etti.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Başbakan Erdoğan Cidde'de konuşuyor 'NATO'nun Libya'da ne işi var yahu böyle saçmalık olur mu' diyor. Ondan sonra savaş gemileri Libya'nın açıklarına iniyor, aradan 3 gün geçiyor gönderdikleri gemilere izin almak için meclisi topluyor. Bakıyorsunuz milletin lehine olan her konuda tekme sille birbirine giren AK Parti ve CHP bu konuda sesini çıkartmıyor. İttifakla izni çıkartıp gidiyorlar.

Gelip AK Parti ve CHP burada Türkiye'nin işsizlik meselesini konuşamazlar. Tarımı beş para etmez hale getirdiklerini konuşamazlar. Başörtüsü meselesini konuşamazlar. Hak ve özgürlükler konusunu konuşamazlar. Türkiye'nin batıya bağımlı hale geldiği gerçeğini konuşamazlar. Bu milletin faize bulaştırıldığını borç batağının içerisine sokulduğunu konuşamazlar. Onun için kolay yolu tercih ediyorlar. Sağcılar bu tarafa diyorlar solcular bir tarafa diyorlar. İlla bu memlekette bir mücadele olacaksa HAS Parti şimdi yeni bir mücadele başlatıyor. İlla bu milleti ikiye bölecekseniz biz şöyle bir tanımlama yapıyoruz. Bir tarafta helalinden kazanarak kazancını artırma telaşında olan helalzadelerle, hakkına razı olmayıp hakkını sürekli gayri meşru yollarla artırmak isteyen haramzadeler arasında bir mücadele vardır. "

Kurtulmuş, seçim bürosunun açılışının ardından gazetecilerin Kastamonu'daki polis otosuna yapılan saldırıya ilişkin sorusu üzerine, bunun hain bir saldırı olduğunu söyledi.

En kısa zamanda tetiği çekenler ve çektirenlerin mahkemelerin önüne çıkarılmasını isteyen Kurtulmuş, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Hain bir saldırıdır. Özellikle seçim atmosferinin giderek hız kazandığı ortamda, Türkiye'de demokrasinin kesintiye uğramasını, istikrarın sona ermesini, kaos çıkmasını isteyen karanlık odakların bir takım tertipleridir. Ben bu odakların tertipleri olarak değerlendiriyorum. En kısa zamanda sadece tetiği çekenler değil tetiği çektirenler ve bu Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenler milletin önüne, mahkemelerin önüne çıkartılır. Hayatını kaybeden değerli emniyet mensubu kardeşimize Allah'tan rahmet kederli ailesine, emniyet teşkilatına ve milletimize ve AK Parti camiasına baş sağlığı diliyorum. "

Kurtulmuş daha sonra Göksun ilçesine gitti.

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title