Haberler

Has Parti'den "Kadın ve Ekonomi" Konferansı

Has Parti İl Kadın Kolları Tarafından, Ekonomist İlknur Karaaslan'ın Sunumuyla "Kadın ve Ekonomi" Konulu Konferans Düzenlendi.

HAS Parti İl Kadın Kolları tarafından, ekonomist İlknur Karaaslan'ın sunumuyla "Kadın ve Ekonomi" konulu konferans düzenlendi.

Karaaslan, partinin il binasında düzenlenen konferansta, kadın ve kalkınmaya ilişkin çeşitli stratejilerin geliştirildiğini ancak geliştirilen stratejilerde toplumsal cinsiyet farklılıklarının göz önüne alınmadığını ileri sürdü.

Geliştirilen stratejilerde toplumsal cinsiyet farklılıklarının göz önüne alınmamasının kadınların iş yükünün daha fazla artmasına neden olduğunu savunan Karaaslan, "Erkeklerle kadınlar arasındaki toplumsal ve ekonomik farkın daha da açılması, kadınlara yönelik eşitsizliklerin derinleşmesi gibi sonuçların ortaya çıkmasına neden olmaktadır" dedi.

Kalkınmada cinsiyet farklılaşmasının öneminin anlaşılması için konunun, toplumsal cinsiyet bakış açısıyla ele alınması gerektiğini belirten Karaaslan, şöyle devam etti:

"Ancak bu şekilde sağlıklı sürdürülebilir kalkınma modelleri geliştirilmesi mümkün görülmektedir. Türkiye'nin çağdaş ve gelişmiş bir ülke hedefi için toplumsal cinsiyet eşitliğinin ana plan ve politikalara yerleştirilmesi, siyasi, sosyal ve iktisadi yaşamda kadın erkek eşitliğinin sağlanması büyük önem taşımaktadır."

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title