Haberler

    Harun Erdenay Seçime Giremeyeceği İddialarına Yanıt Verdi

    Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı için ay sonunda yapılacak seçime giremeyeceği iddia edilen Harun Erdenay, yaptığı açıklamayla konuya açıklık getirdi.

    Turgay Demirel'in görevden ayrılmasıyla birlikte Türkiye Basketbol Federasyonu'nda başkanlık görevini devralan Harun Erdenay, Mayıs ayı sonunda yapılacak seçimde aday olmasının önünde bir engel bulunmadığını belirtti. Açıklamanın tam metni şu şekilde:

    Bugün bazı medya organlarında ‘’FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi’’ olmam nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonu’nun 27 Mayıs 2015 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olamayacağım yönünde yazılar yer almaktadır.

    4 Mayıs 2015 tarihinde buna benzer bir iddia üzerine yaptığım açıklamada da, yalan haberler yayan bu iddia sahiplerinin, bu tarz kafa karıştırıcı, hiçbir ciddi dayanağı olmayan ve sadece delegelerin aklını karıştırmaya çalıştıklarını ifade etmiştim.

    Ana Statü’yü okumadan bu tarz yalan iddialarda bulunanlara tavsiyem, FIBA Avrupa Statü’sünü de iyi okumaları.

    FIBA Avrupa Ana Statüsü’nün 9’uncu maddesinden de açıkça anlaşılabileceği gibi yönetim kurulu üyeleri bağlı bulundukları ülkelerin federasyonlarında başkanlığa aday olabilirler, başkanlık yapabilirler ve halen yapmaktadırlar.

    Aynı zamanda FIBA Avrupa Yönetimi’nde de yer alan İspanya, Almanya, Fransa, Ukrayna, Finlandiya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, İzlanda, Polonya ve Rusya Basketbol Federasyon Başkanları bunun en güzel örneğidir.

    Kamuoyunun bilgisine sunarım

    Harun Erdenay
    TBF Başkanı

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Turgay Demirel Harun Erdenay Türkiye Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title