Haberler

    Harun Erdenay Projelerini Anlattı

    27 Mayıs’taki Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı Seçimleri için iki adaydan biri olan Harun Erdenay, projelerini anlattı.

    Erdenay, seçilmesi durumunda öncelikle camiadaki küskünlükleri bitireceğini söyledi, “Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, benim kapım herkese açık olacak. Özellikle büyüklerimizin fikirlerine çok değer veriyorum. Tabii ki bu herkesle çalışacağımız anlamına gelmiyor. Ama herkesle birlikte hareket edip basketbolu geliştirebiliriz” dedi.

    Türk Basketbolu’nun yetiştirdiği en önemli isimlerden birisi olan, oyunculuğu bıraktıktan sonra da önce milli takım menajerliği, ardından da Basketbol Federasyonu ile FIBA Avrupa yönetim kurulu üyeliklerinde bulunan Harun Erdenay, şimdi daha zor önemli bir görev için kolları sıvadı. Erdenay, Turgay Demirel’in FIBA Avrupa Başkanı olarak görevi bırakmasının ardından bir süredir vekaleten yürüttüğü Basketbol Federasyonu Başkanlığı için Lutfi Arıboğan ile girdiği yarış öncesi planlarını Milliyet'e anlattı.

    Turgay Demirel’in TBF’yi yönetmeye devam edeceği, sizin sadece koltukta oturacağınız söyleniyor…


    “Ben yıllardır bu oluşumun içinde bulunduğum için böyle düşünülüyor sanırım. 2006’da önce milli takım menajerliği ile başlamıştım, ardından yönetim kurulu üyeliği ve asbaşkanlık görevlerini yürüttüm. 31 Mart itibariyle Turgay Demirel, Türk basketbolundaki misyonunu tamamlamıştır, büyük hizmetler de yapmıştır. 23 senede Türk Basketbolu’nun geldiği yer belli. Ama ben de kendi fikirlerim ve projelerimle, basketbolun her kademesinde bulunarak kazandığım tecrübeyle bu göreve adayım. Türk Basketbolu’nu biraz daha ileriye götürebilmek için kolları sıvayacağım ve neye inanıyorsam onu yapacağım. Ben 2 yaşından beri basketbolun içindeyim. Her kademesinde bulundum. Hem basketbolcu, hem yönetici olarak. Kendi fikirlerimle, tamamen şeffaf şekilde, yaşanmış bazı kırgınlıkları da ortadan kaldıran bir yönetim anlayışım olacak.”

    Turgay Demirel ile arası bozuk olan ve basketbolun dışında kalan çok önemli isimler var? Aydın Örs, Erman Kunter ya da Orhun Ene gibi isimlerin yeniden milli takımlar bünyesinde bulunması mümkün olacak mı?


    “Aydın Örs de, Erman Kunter de çok değerli isimler, ben de onlarla birlikte çalıştım, Orhun ile aynı takımda oynadım, milli takımda birlikte görev yaptım. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, benim kapım herkese açık olacak. Özellikle büyüklerimizin fikirlerine çok değer veriyorum. Tabii ki bu herkesle çalışacağımız anlamına gelmiyor. Ama herkesle birlikte hareket edip basketbolu geliştirebiliriz. Turgay Demirel’e de danışacağım konular olacaktır. Çok büyük tecrübeye sahip olan, FIBA başkanlığını yürüten bir

    Kulüplerle olan görüşmeleri siz çok duyurmadınız, nasıl bir izlenim aldınız?


    “Epey bir kulüple görüştüm ve bu görüşmeler seçim tarihi olan 27 Mayıs’a kadar devam edecek. Diğer aday kadar rahat edemiyorum sonuçta. Ben şu anda Basketbol Federasyonu Başkanıyım ve bulunmam gereken bazı sorumluluklar, görevler, toplantılar, maçlar var. Rahat bir seçim çalışması yürütemedim ama onları da en kısa zamanda tamamlayacağım. Zaten basketbol camiasına yabancı bir isim değilim. Delegelerin hepsinin beni tanıdığını biliyorum ve çok olumlu izlenimler alıyorum. Şu anda bu işe soyunduğum için memnun görünüyorlar ama tabii ki son kararı genel kurulda onlar verecek.”

    Turgay Demirel’in oluşturduğu yönetimin devam edeceği iddia ediliyor. Bu doğru mu?


    “Değil. Benim de çok güvendiğim, birlikte önemli işler yapacağımıza inandığım bir iki isim devam edecek, ama genelde yeni isimlerden oluşacak. Efe Aydan bunlardan bir tanesi, Necati Güler bu camianın tanıdığı isimlerden bir tanesi. Güçlü bir yönetim ile devam edeceğim. Zaten listemi tam olarak açıkladığımda da bunu herkes net olarak görecek.”

    Yarış nasıl geçiyor peki. Lutfi Arıboğan ile birlikte de çalışmıştınız. Fair play var mı sizce?


    “Benim açımdan fair play içinde geçiyor. Ama gerçek olmayan bazı haberler sürekli gündeme çıkartılıyor. O haberleri kimler veriyor bilmiyorum. Onların da cevabını veriyoruz ama tabii ki üzüyor bu tür söylemler. Sonuçta hesabını ve cevabını veremeyeceğimiz hiçbir durum yok. Bunu da herkes görüyordur.”

    Basketbolda sevilen simalardansınız. Herkesin kafasında Harun Erdenay kimseye hayır diyemez, bu yüzden bu görevi yürütemez söylemlerine ne diyorsunuz?


    “İyi insan olarak görüldüğüm için teşekkür ederim ama yöneticilik çok farklı bir durum. Ben oyunculukta da herkese yardım etmeye, kimseyi kırmamaya çalışırdım ama 11 senelik bir yöneticilik geçmişine sahibim. Türk Basketbolu’nun yararına olmayacak hiçbir şeye evet demem. Sonuçta biz sadece milli takımı değil, kulüpleri de düşünerek, basketbolumuzu daha ileriye taşımaya çalışacağız. Bu yolda inanmadığım bir şeyi benden babam Kemal Erdenay bile istese kabul etmem.”

    Seçilmeniz durumunda ilk hamle ne olacak?


    “Hakem ücretleri… Aslında bunun için seçimi beklemedik, hemen bir hamle yaptık. Çünkü ne kadar eğitim verirseniz verin pasta çok küçük kaldı. 50 milyon dolarlık bir oyuncu kadrosunun maçını yöneten hakemin 900 lira alması garipti. Hemen bir iki adım attık ama profesyonel hale getirmemiz lazım hakemliği. Bu daha iyi konsantre olmalarını sağlayacaktır.”

    Turgay Demirel yönetiminde bulunmanın bu yarışta dezavantaj getirdiğine inanıyor musunuz?


    “Evet, inanıyorum. Bunu ben söylemiyorum, dışarıdakiler söylüyor. Tamamen bağımsız girseydim çok daha farklı ve rahat olacağım söyleniyor. Sağda-solda söylenen, bazı belli medya organlarında yazılan, ‘Turgay Demirel’in kuklası olacak ifadeleri oluyor ve bunun bir dezavantaj getirdiğine inanıyorum. Ben bunun kesinliklikle öyle olmayacağını ifade ediyorum ama herhalde dışarıdan girsem daha avantajlı olurdum.”

    Bir süredir Federasyon binasında müfettişlerin bulunduğu, milli takıma verilen prim ile sizin üzerinizde bulunduğu iddia edilen 2 milyon liralık harcırahın araştırıldığı haberleri çıktı…


    “Aslında ben bu konularda açıklama yapmak istemiyordum ama yapmayınca da haberi okuyanlar doğru sanıyor, ‘Harun’a bak. 2 milyon harcırah’ almış diyor. Bu nedenle internet sitesinden de bu konular hakkında bildiri açıklama yayınladık. Müfettişler Federasyon binasında bir süre bulundular ve tamamen genel kontrollerini yaptılar. İddia edilen bu iki madde kesinlikle günlemlerinde yoktu. Zaten ne yönetici, ne çalışan olsun, kimsenin üzerinde de avans gözükmüyor. Şu anda müfettişler yan odada çalışırken, benim bu konuyla ilgili yalan demeç vermem mümkün değildir sanırım.”

    Milliyet

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Turgay Demirel Harun Erdenay Milliyet Türkiye Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title