Haberler

Hartz 4 Alanlar Bakım Parası Alamayacak

Güncelleme:

Almanya'da koalisyon hükümetinde, Hartz 4 yardımı alanların, çocuk bakım parası alamayacağı gündeme geldi.

Almanya'da CDU/CSU-FDP koalisyon hükümeti Hartz 4 yardımı alanların, çocuk bakım parası da alması durumunda, bu paranın gelir olarak sayılıp, toplamdan düşürülmesi gündeme geldi. Bu tasarı muhalefet partileri tarafından haksızlık olarak nitelenerek, eleştirildi.

Başbakan Angela Merkel, aylardan bu yana tartışılan Betreuungsgeld olarak bilinen çocuk bakım parasının önümüzdeki yıl yaz aylarından itibaren uygulamaya sokulacağını, çocuk yuva yer sayısının artırılmasıyla birlikte, ailelere verilmesi planlanan çocuk bakım parasının ailelerin tercih edebileceği temel bir aile politikası olacağını söyledi.

Radyo Kassel, koalisyon partilerinin, Hartz IV yardımı alan ailelere ödenecek Bakım Parası'nın hesaplamaya dahil edilmesi üzerinde koalisyon hükümetinin anlaştığı haberi üzerine alevlendiğini bildirdi. SPD-CDU/CSU büyük koalisyonu döneminde Almanya'nın en büyük yuva projesiyle yuvaların genişletilmesi kararı alındığı hatırlatıldı.

SPD General Sekreteri Andreas Nahles, 1'inci Devlet Kanalı ARD'de hükümetin hazırladığı planın saçma olduğunu ve yeni adaletsizlik yaratacağını söyledi. Birlik 90/Yeşiller Partisi milletvekili ve insan hakları sözcüsü Volker Beck, planlanan hesaplama yönteminin asosyal olduğunu savundu. Beck, 'Yeterli kreş yeri sunulmadığından özellikle tek başına çocuk yetiştiren Hartz IV alan bir anne eli boş dönecektir' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Angela Merkel Volker Beck Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title