Haberler

Harşit Çayı Üzerindeki Köprü İlçe Merkezine Bağlanacak

DSİ tarafından 5 yıl önce Harşit Çayı ıslah çalışması kapsamında yaptırılan betonarme köprünün ilçe ile bağlantısı yıl sonuna kadar gerçekleştirilecek.

Torul ilçesinde DSİ tarafından 5 yıl önce başlatılan ıslah çalışması kapsamında yaptırılan betonarme köprünün yıl sonuna kadar ilçeyle bağlantısının sağlanacağı bildirildi.

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Harşit Çayı'nın ilçeyi ikiye böldüğünü, iki yakayı birbirine bağlayan tarihi Harşit Köprüsü ile 25 yıl önce ilçe girişine yapılan betonarme köprü bulunduğunu belirtti.

Köroğlu, 5 yıl önce DSİ tarafından Harşit Çayı'nda yapılan ıslah çalışması kapsamında 600 bin liraya ilçenin trafiğini rahatlamak amacıyla üçüncü köprü yapıldığını ancak geçen süre içinde köprünün ilçe ile bağlantısının kurulamadığını ifade eden Köroğlu, şunları söyledi:

"30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde göreve geldikten sonra köprü ile ilçenin bağlantısını kurma çabası içinde olduk. Belediye Meclisini olağanüstü toplantıya çağırarak köprünün ilçe ile bağlantısı kurulacak arsalar için kamulaştırma kararı aldık. Bilirkişi komisyonu teşkil edeceğiz. Komisyon fiyat tespiti yapacak. Tarafları, kamulaştırılacak 538 metrekarelik alan için imzaya çağıracağız. Herhangi bir sorun çıkmadığı, mahkeme durdurmadığı takdirde 2-3 ay içinde, en geç yıl sonuna kadar çalışmamızı tamamlayacağız. İlçemizde arsa çok değerli, bu nedenle hem belediyemizin hem de vatandaşlarımızın maddi kaybı olmaması için imar tadilatı yaptık. Yıl sonuna kadar köprü ile ilçemizin bağlantısını kurarak trafikte rahatlama sağlayacağız." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Nidai Köroğlu Torul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title