Haberler

Harran Üniversitesi'nden Sanat Eğitiminde Sürdürülebilirlik Paneli

Harran Üniversitesi öncülüğünde öğretmenler günü dolayısıyla sanat eğitiminde sürdürülebilirlik paneli ve resim sergisi düzenlendi.

Harran Üniversitesi öncülüğünde öğretmenler günü dolayısıyla sanat eğitiminde sürdürülebilirlik paneli ve resim sergisi düzenlendi.

Harran Üniversitesinin öncülük ettiği panel, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü, Görsel Sanatlar Eğitim Derneği (GÖRSED) ve Urfa Medeniyet Turizm Araştırma Merkezi (URFAM) desteğiyle yapıldı.

Şanlıurfa'da özel bir otelde düzenlenen panele Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ekrem Ayaz, Akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı. Sanatın inceliklerine değinen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, "Sanat ince ruhlu insanların işidir. Sanat bir insanın ruhuna işlerse o kişiden eşkıya olmaz. Terörü önlemek için sanatı artırmak lazım. Sanatçı aynı zamanda çile çekenlerdir. Çile çekerek sanatını olgunlaştırırlar. Mehmet Akif Ersoy'a sormuşlar ikinci bir İstiklal Marşı yazabilir misiniz diye o da demiş ki Allah bu millete bir daha İstiklal Marşını yazdırmasın. ihtiyaç olmasaydı bu marş yazılmazdı. Sanatçıda acılar çekmese belki de sanatını konuşturamaz" diye konuştu.

Sanatçıya iltifat edilmesi lazım geldiğini söyleyen Rektör Taşaltın, "Marifet iltifata tabidir. Sanatçılar gül gibi korunmak isterler. Korumaktan öte sanatkara iltifat etmek ve onu onurlandırmakla sanatını geliştirmeye yardımcı olabilirsiniz. Sanatı yaymak için bu tür seminerlerin çoğalması gerekiyor" diye konuştu. Görsel Sanatlar Eğitim Derneği Başkanı Doç. Dr. Ali Osman Alakuş, "Derneğimizi, Sanat eğitiminin duayeni hocalarımızla kurduk. Birçok etkinliğe imza atıyoruz. Şu an buradaki etkinliğimiz Harran Üniversitemizle iş birliği içerisinde yapıldığından dolayı çok önemsiyoruz. Bize tüm desteğiyle katkıda bulunan rektörümüze özellikle teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından sanata verdiği emeklerden dolayı Prof. Dr. İnci San'a Görsel Sanatlar Eğitimi Hizmet Onur Ödülü Rektör Ramazan Taşaltın, tarafından verildi. Protokol konuşmaları sonunda ara verilen toplantı seminerle devam edildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Harran Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title