Haberler

Harran Üniversitesi'nde Formasyon Sıkıntısı

Güncelleme:

Pedagojik Formasyon alamayan öğrencilerin eylemi sonrası açıklama yapan Harran Üniversitesi Rektörü Dr. Mutlu, kontenjanın sınırlı olduğunu söyledi.

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğrencileri Pedagojik Formasyon alamadıklarını ve bu yüzden öğretmen olma yolunda mağduriyetler yaşadıkları gerekçesiyse geçtiğimiz gün önce yürüyüş daha sonra oturma eylemi düzenlemişti. Öğrenciler formasyon için YÖK'ün ve Harran Üniversitesi'nin harekete geçmesini istemişti.

Taleplerin kent gündeminde yer bulmasının ardından bir açıklama yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, "Uzun soluklu yarış sonucu Pedagojik Formasyon için tarafımıza YÖK'ten belirli kontenjan verildi" dedi.

Rektör Mutlu açıklamasında ayrıca "Çoğunluğu Fen-Edebiyat Fakültesinden olan öğrencilerimiz haklı gerekçeleriyle pedagojik formasyonu almayı talep etmektedir. Tabi üniversite yönetimi olarak bizim arzumuzda, Fen-Edebiyat Fak. Başta olmak üzere Tüm öğrencilerimize öğretmenlik için gerekli olan pedagojik formasyonu sağlamaktır. Bu yazının içerisinde, öncelikle mezun olmuş öğrencilerimiz ve mezun olmak üzere olan öğrencilerimize yine belirli oranda, Şanlıurfa'da ikamet eden başka üniversiteden mezun olan öncelikle Fen-Edebiyat öğrencilerine verdik. Öğrencilerimiz kontenjan sayısını bizim elimizde olduğunu düşünüyorlar. Oysa bu sayılar yüksek eğitim komisyonundan çıkarak gelmektedir" ifadelerine yer verdi.

'MEZUN SAYISI KADAR KONTENJAN VERİLMELİ'

Rektör Mutlu açıklamasında öğrencilerin taleplerine paralel ifadeler kullanarak taleplerinin Fen-Edebiyat Fakültesi mezunları sayısı kadar kontenjan olduğunu söyledi.

Mutlu, "Eğitim Fakültesi doktoralı öğretim üyeleri bu dersleri vermektedir. Bu YÖK'ünde kriteridir.
Bunu geçmişte sağlamadığımız için diğer üniversitelerden iş birliği yaptık ama şu an da biz bunları sağlamış ve bize verilen kontenjan bütçesinde kendi öğrencilerimiz başta olmak üzere pedagojik formasyon vermeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde YÖK ile tekrar görüşülüp, özellikle kontenjanın artırılmasını talep edeceğiz. Bunu senato kararımız olarak da gönderdik. Öğrencilerimize şunu özellikle belirtmeliyim ki, bize verilen kontenjan YÖK tarafından belirlenmektedir. Bizim hedefimiz ise, kabul görüldüğü takdirde, YÖK ten gerekli izinleri alıp, uzaktan eğitimle formasyonu tüm isteyen öğrencilerimize vermektir" dedi.

'BİZ BU İŞE GÖNÜL VERDİK'

Rektör Mutlu açıklamasının son cümlelerinde ise formasyon ile ilgili bir yıldır süren çalışmaları olduğunun altını çizerek şu ifadelerini kullandı: "Bununla ilgili bir yıldır çalışmamız vardı. Öğrencilerimizle bunu da paylaşmak isteriz. Biz bunu tüm öğrencilerimize, bu işe gönül vermiş Şanlıurfa'da, ya da bölgede okumuş diğer üniversitelerden mezun olmuş öğrencilere vermek arzusundayız. Biz öğrencilerimizin her zaman yanındayız, her zaman kendilerinin destekçisi olacağız. İnşallah kontenjanlarımızın da artması iznini en kısa zamanda YÖK'ten alırız."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

İbrahim Halil Mutlu Harran Üniversitesi Şanlıurfa Eğitim Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title