Haberler

Harran Tıp Bölgede Bir İlki Gerçekleştirdi

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bölgede bir ilke imza atarak Tüp Bebek Merkezini açtı.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bölgede bir ilke imza atarak Tüp Bebek Merkezini açtı.

Üniversitenin Osmanbey Kampüsünde bulunan Araştırma ve Uygulama Hastanesinde gerçekleştirilen Tüp Bebek Merkezinin açılışına yetkililerle birlikte çok sayıda personel katıldı.

Tüp Bebek Merkezi açılışında konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, bu merkezin bölge için büyük bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, hem Şanlıurfa'ya hem de tüm Doğu-Güneydoğu bölgesine hayırlı olmasını temenni etti.

Sağlık alanında elimizden geleni esirgemiyoruz

Üniversite idaresi olarak yapılan tüm faydalı çalışmalara ön ayak olacaklarına söyleyen Rektör Taşaltın, "Hocalarımız çalışacak, biz kapıyı açacağız . Seçilirken, 'ben bu memlekete daha çok hizmet edeceğim' dedim. Nasıl hizmet edeceğim? İşte şimdi açacağımız tüp bebek merkezi örneği gibi. İhtiyaçlar talep edilecek. Halkımız kapıyı gösterecek. Bizler de onların gösterdiği o kapıyı sonuna kadar açacağız. Bu memlekete ve üniversiteye hizmet için hocalara soracağız. ne gerekiyorsa onu yerine getireceğiz. Sağlık alanında tüm çalışmalarda hocalarımıza yolları açacağız" dedi.

Her sahada imkanlarımızı seferber ediyoruz

Sağlık alanındaki eğitim kısmına değinen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Yeni, "Eğitim alanında bizim ve öğrencilerimizin bir dizi eksiklikleri var. Tüp bebek merkezi bu anlamda bizim için kamu kuruluşları içerisinde bu alanda eksiklerimizi gidererek, sağlık alanında çığır açmamıza imkan sağlayacak" şeklinde konuştu

Şanlıurfa sağlık alanında bölgede cazibe merkezi oluyor

Tüp bebek merkezini açan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak sağlık alanında bölge için bir cazibe merkezi olmaya aday olduğunu dile getiren Hastane Başhekimi Doç Dr. Hasan Karsen, "Van'dan başlayarak Adana'ya kadar hiçbir kamu hastanesinde ve diğer Üniversite hastanelerinde tüp bebek merkezi bulunmamaktadır. ilk olarak Güneydoğuda, kamu hastanesinde bir tüp bebek merkezi açtık ve hizmet sunmaya başladık. Bu hizmetimiz, Şanlıurfa için bir prestijdir. Çevre illerden hastalar gelecek ve Şanlıurfa, sağlık açısından merkez olacak" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından protokol heyeti, Tüp Bebek Merkezinin kurdelesini keserek açılışını yaptı. Heyet daha sonra hep birlikte Tüp Bebek Merkezinde incelemede bulundu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Harran Üniversitesi Şanlıurfa Bebek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title