Haberler

Harran Ovası'nda Balık Avlıyorlar

Güncelleme:

Güneydoğulu vatandaşlar, bir zamanlar su sıkıntısının yaşandığı Harran Ovası'nda balık avlamanın keyfini yaşıyor.

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak nitelendirilen Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) hayata geçmesiyle suya hasret toprakların makus kaderi değişti.

Tarımsal sulamanın başlamasıyla adeta bereketin fışkırdığı ova yıllar önce hayal dahi edilemeyen balık avlama imkanına kavuştu. Sulama kanalları vasıtasıyla Harran Ovası'na ulaşan Fırat Nehri'nin lezzetli balıkları, yöre insanının kendi imkanlarıyla yaptığı olta ve ağ ile avlanıyor.

Merkeze bağlı Karaali köyü sakinleri de drenaj sularıyla oluşan ve tahliye kanalı özelliği taşıyan derede balık tutmanın keyfini yaşıyor.

İbrahim Berraksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sulama kanalları vasıtasıyla dereye ulaşan balıkların burada büyüdüğünü belirtti.

Birkaç gün arayla arkadaşlarıyla bölgeye geldiklerini ifade eden Berraksu, balık avlamanın zevkini yaşadıklarını söyledi.

Harran Ovası'nda balık tutmanın farklı bir duygu olduğunu aktaran Berraksu, "Bölgemizde balık kültürü yok denecek kadara az ancak son zamanlarda Atatürk Barajı'nın sularının buraya ulaşmasıyla bölgemizde balık avcılığı gelişti" dedi.

Mehmet Emin Samur ise kendi yöntemleriyle yakaladıkları balıkları kimi zaman satarak para kazandıklarını dile getirdi.

Fevzi Akar da çiftçilikle uğraştığını, imkan buldukça arkadaşlarıyla balık avladığını anlatarak, "Oltalarımızı kendimiz yaptık. Fırat Nehri'nin balıkları sulama kanallarıyla buraya kadar geliyor bizde burada av" şeklinde konuştu. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Harran Ovası Fırat Nehri Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title