Haberler

Harran, Eski Günlerini Arıyor

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ne 'Kibar Feyzo' başta olmak üzere birçok sinema ve dizinin çekildiği Harran Mahallesi'nde oturanlar, geçmişteki o günlerini hasretle andıklarını söyledi.

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ne 'Kibar Feyzo' başta olmak üzere birçok sinema ve dizinin çekildiği Harran Mahallesi'nde oturanlar, geçmişteki o günlerini hasretle andıklarını söyledi.

Türk sinemasının 1973 ve sonrasındaki yıllarda unutulmazlar arasında yer alan filmlerinin çekildiği Harran sakinleri yeni film ve dizilere ev sahipliği yapmak istiyor. Türkan Şoray'dan Kemal Sunal'a, Şener Şen'den Müjde Ar'a, Tarık Akan, Gökhan Güney, İlyas Salman, Adile Naşit, Kadir İnanır ve Fatma Girik, Türkan Şoray, Tuba Büyüküstün'e kadar ünlü sanatçının film ve dizi çekimleri için uzun süre kaldığı Harran'da halk eski günlerini özlemle anıyor.

'Kibar Feyzo', 'Ezo Gelin', 'Adak', 'Kaçak', 'Sultan Gelin' filimi, son yıllarda 'Asi ve Kasaba' gibi dizilerin çekildiği Harran'da yaşayan 78 yaşındaki Mustafa Demir, Fatma Girik ve Kadir İnanır'ın oynadığı 'Ezo Gelin'in bir çok sahnesinde yer aldığını söyledi. Demir, "1973 ve sonrasında, Kibar Feyzo'da Kemal Sunal, Şener Şen, Sultan Gelin'de Türkan Şoray Harran'da bulundu. O günler çok güzel ve heyecanlı geçiyordu. Harran'ımız bir çok vatandaş tarafından merak edilir ve gelenler olurdu. O günleri çok arıyoruz" dedi.

Mahallenin tarihi geçmişe sahip olduğunu anlatan muhtar Ahmet Yıldız ise bir çok ünlüyü ağırlayan Harran'ın unutulmaması için sanatçıları ve yeni projeleri beklediklerini söyledi.

MAHALLENİN ADI DEĞİŞTİRİLDİ

Doğal bir plato olması, güneydoğu yerleşim bölgeleri karekteristiğini de yansıtması bakımından geçmişti film yapımcılarının ilgi gösterdiği köy statüsünde olan Harran'ın adı sonradan değiştirilerek Kavalcık oldu. Ancak Büyükşehir Yasası kapsamında mahalleye dönüşen Kavalcık adı, halkın isteği üzerine tekrar Harran olarak değiştirildi. - Reyhanlıhatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkan Şoray Kemal Sunal Reyhanlı Harran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title