Haberler

Harran'dan Halep'e İnsani Yardım Taşıyan 3 Tır Daha Yola Çıktı

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinden Halep’e 3 tır dolusu daha insani yardım malzemesi gönderildi.

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinden Halep'e 3 tır dolusu daha insani yardım malzemesi gönderildi.

Harran Kaymakamlığı, Harran Belediyesi ve Beşir Derneği tarafından bir süre önce başlatılan Halep'e yardım kampanyası kapsamında, geçtiğimiz hafta gıda maddesi, un ve giyecekten oluşan 3 tır dolusu yardım dualar eşliğinde gönderilmişti. Yine aynı kampanya çerçevesinde, hayırseverlerin desteğiyle toplanan kömür, soba, battaniye ve kışlık giyecekleri taşıyan 3 tır daha Suriye'ye uğurlandı.

Hayati Harrani Camisinde öğle namazı sonrası gerçekleştirilen törene, Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Beşir Derneği Sorumlusu Mustafa Dolaş, dernek yetkilileri ile hayırseverler katıldı.

Daha önce Kobani'ye de gerekli insani yardımı yaptıklarını ifade eden Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, "Biz Türkiye olarak dünyanın neresinde olursa olsun mağdur edilmiş tüm kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya devam ediyoruz. Burada da bir süre önce yardım kampanyası başlattık. Kısa zamanda 3 tır gıda, giyim ve battaniye toplayarak Halep'e gönderdik. Bugün ise kömür, soba, battaniye ve giyecek olmak üzere 3 tır daha gönderiyoruz. Bunları Halepli kardeşlerimize göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Beşir Derneği Harran Sorumlusu Mustafa Dolaş ise, Suriye'de insanlık suçu işlendiğini ifade ederek, "Son 6 yıldır insanı insanlığından utandıran zulümlere sahne olan Suriye'de vahşet durmak bilmiyor. Sivil halkın hedef alındığı saldırılarda binlerce insan hayatını kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor. Bizler de bu kampanyalarla elimizden geldiğince mağdur olan insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Dolaş, daha sonra, yardımların toplanmasında katkısı olan herkese teşekkür ettiğini kaydetti.

İnsani yardım malzemelerini taşıyan tırlar, konuşmaların ardından dualar eşliğinde yola çıktı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Özyavuz Şanlıurfa Suriye Harran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title