Haberler

Harran'da Fiziki Mekân Akademik Başarının Önünde!

Güncelleme:

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Mutlu, 2007 ile 2015 yıllarını kapsayan üniversitedeki çalışmaları ve hedeflerini anlattı.

2007'de Harran Üniversitesi Rektörlüğünü devralan Prof. Dr. Halil Mutlu, kendi döneminde üniversitede yapılan çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nde ilk kurulan Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toplantı Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Mutlu, daha çok yapılan fiziki mekanlarla ilgili çalışmaları anlattı.

Rektörlüğü aldığı dönemle üniversitenin bugünkü konumunu yapılan sunumla karşılaştıran Rektör Mutlu, Harran Üniversitesi'nin bir ivme yakaladığını ancak hala bazı eksikliklerin olduğunu kaydetti. Önümüzdeki günlerde rektörlük görev süresi dolacak olan Rektör Mutlu, "Şimdi 23'üncü yılımızı dolduruyoruz. Her ne kadar 5.yüzyılda iyi bir üniversite vardı ise de Türkiye Cumhuriyeti'nde 23'üncü yılımız. 1994'te bu kampüsün temelleri atıldı. İnşaatı başlayan ve içerisinde bütün fakültelerin, veterinerlik fakültesi hariç, eğitim gördüğü kampüse kavuştuk. Gerek dışardan gelen konuklarımız, gerek Türkiye içinde gelen öğretim üyelerimiz, gerek gelen öğrencilerin övgüyle bahsettiği bir kampüse sahip olduk. Ama bu demek değildir, her şey bitmiş. Eksiklerimiz var" dedi.

'DİŞ HEKİMLİĞİ YÖK'TE'

Daha sonra yapılan çalışmaları rakamlarla açıklayan Rektör Mutlu, geçmişle iç içe olmuş, birçok bilim adamının Harran Üniversitesi'nde yetiştiğini söyledi. Harran Üniversitesi için "Bilim ve sanatın gücüyle tarihsel bir ışık" ifadesini kullanan Rektör Mutlu, "Çünkü GAP Projesiyle birlikte başta, ziraat, veteriner, tıp olmak üzere, sosyal bilimlerde, iktisat ve ilahiyat olmak üzere yeni atılımlar yaptık. Şehir merkezinde bizim 5 tane yerleşkemiz var. 3 tane kampüsümüz var. Osmanbey Kampüsünü 2007'de devraldığımızda sadece bir fakülte binasıyla, bir sosyal tesis olan merkezi kafeteryamız bitmişti. İktisat, mühendislik ve ilahiyatı bir fakülte binasına taşımaktayız. Daha sonra biz buraya fen-edebiyatı ve diğer bölümleri taşıyacağız. Bunlardan biri de ziraat" dedi. Üniversitenin ilk kurulduğunda ziraat hariç bütün fakültelerin Yenişehir Kampüsünde bulunduğunu belirten Rektör Mutlu, burada başta güzel sanatlar, sürekli eğitim merkezi ve tıp fakültesinin poliklinik hizmetini verdiklerini ifade etti. Rektör Mutlu, "Eyyübiye Kampüsümüzde 2006'da sadece bir ziraat fakültesi ile bir meslek yüksekokulumuz vardı. Biz bunu değiştirdik ziraat fakültesi buraya gelince. Yanında hayvan hastanesi olması münasebetiyle veteriner fakültesini de oraya taşıdık. Hep binalardan bahsettim şimdiye kadar. Görevi devraldığımda 7 fakülte vardı. Bugün 10 fakültemiz var. Buna iki fakülte daha geliyor. Biri YÖK'ten çıkmış olan Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi, biri de yeni gönderdiğimiz Harran Üniversitesi'ne diş hekimliği fakültesi. YÖK'te kurullarda geçtiğinde, bu da aynı şekilde bakanlar kuruluna geldiğinde buraya diş hekimliği kuracağız" diye konuştu.

'HARRAN VE HALFETİ'DE MESLEK YÜKSEKOKULU YOK'

Görevi devraldığında 1 yüksekokulun bulunduğunu vurgulayan Rektör Mutlu, "Bugün 5 yüksekokulumuz var. Yine meslek yüksekokulumuz 10 taneydi. Daha sonra Şanlıurfa Meslek Yüksekokulu'nu sosyal ve teknik bilimler diyerek hem yeni bölümler açtık hem 2 tane meslek yüksekokulumuz oldu. Meslek yüksekokulu olmayan iki ilçemiz var. Bunlardan biri Halfeti, diğeri Harran. Dün Harran Kaymakamımız geldi. Belediye başkanımız geldi. Buralarda yer verildiği taktirde, yurt verildiği taktirde buralarda açma imkanımız var. Urfa için en önemlisi konservatuvarın bulunmasıydı. Bunu da burada açmış bulunmaktayız. Biz Eyyübiye Kampüsü'nü meslek yüksekokulu kampüsü olarak düşünüyoruz. Gelecekte orası ara elaman yetiştiren bir kampüs olacak. Orada atıl olan bütün binaları kullandık" dedi.

KAMPÜS İÇİ ÇALIŞMALAR

Kampüs içindeki ana arterleri ve kaldırımları yaptıklarını belirten Rektör Mutlu, kısmen bisiklet yolunu yaptıklarını ve inşaatı başlayan bir çarşıya başladıklarını söyledi. Rektör Mutlu, güneş enerjisi alanında GAP Yenilenebilir Enerji Ve Enerji Verimliliği Merkezi inşaatına başlandığını kaydetti. Tarım alanında teknokent kurduklarını belirten Rektör Mutlu, bu alanla ilgili olarak farklı üniversitelerle işbirliği yaptıklarını dile getirdi.

BAŞARIDA 49'UNCU SIRA

Rektör Mutlu, Harran Üniversite'sinin 2007 ile 2015 yılları arasında geçirdiği fiziki değişikliği ön plana çıkarırken akademik başarı sıralamasında (UniversityRankingbyAcademicPerformance) URAP verilerine göre Harran Üniversitesi'nin 49'uncu sırada olduğunu söyledi. Harran Üniversitesinin akademik başarısı üzerinde fazla durmayan Rektör Mutlu, personel ve öğrenci sayısıyla ilgili bilgiler verdi. Görevi devraldığından 7 bin 800 öğrenciyle başladıklarını belirten Rektör Mutlu, bugün bu sayının 20 binin üzerine çıktığını dile getirdi. Bir üniversitenin en önemli bölümünün yüksek lisans ve doktora eğitimi vermekle ölçüldüğünü kaydeden Rektör Mutlu, Harran Üniversitesi'ne 2014 yılı içinde 244 milyon liralık bir ödeneğin ayrıldığını söyledi. Yapımı devam eden 600 yataklı Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki çalışmalara da değinen Rektör Mutlu, buranın 170 milyon TL'ye mal olacağını sözlerine ekledi. Yapılan sunumun ardından Rektör Mutlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'94 SURİYELİ EĞİTİM GÖRÜYOR'

Suriye uyruklu öğrencilerin eğitimiyle ilgili bir soruya Rektör Mutlu, "Gelecek yıl Türkçe öğretim merkezini kurarak Türkçe öğretimini biz yapacağız. YÖK yeni bir yapılanma ile bir çalışma başlattı. Bizler de bu konuda talimat aldık. Burada yeni bölümler açacağız. İngilizce, Arapça, Türkçe eğitim verebileceğimiz yeni bölümler hazırlanacak ve buraya sadece yabancı uyruklu öğrenciler alınacaktır" diye konuştu. Şu anda 94 Suriye uyruklu öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Rektör Mutlu, sunumunun ardından gazetecilerle hatıra fotoğrafı çekti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Harran Üniversitesi Halil Mutlu Halfeti Suriye Eğitim Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500

Yorumlar (1)

urfalı:

Şanlıurfaya diş hekimliği şart çok ihtiyaç vardı, sayın rektörümüzü kutluyoruz, üniversiteye çok hizmet etti, büyük katkıları oldu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title