Haberler

Harmancık'ın Turizmine Büyükşehir İmzası

Güncelleme:

'Daha yaşanabilir ve daha sağlıklı bir kent' hedefiyle hizmetlerini aralıksız sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, bütünşehir yasasının ardından Büyükşehir sınırlarına dahil olan ilçelerde de hizmetlerini bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda planlamaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Harmancık'ta Ilıcaksu mevkiindeki termal su bölgesinde incelemelerde bulundu. Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ve Harmancık Kaymakamı Hakan Engin ile Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının eşliğinde gerçekleştirilen incelemenin ardından bölgeye termal suların değerlendirileceği bir tesis kurulacağı belirtildi.

"Termal sular değerlenecek"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'nın her alanda gelişimini ve kalkınmasını sağlarken bir yandan da yeni ilçelerde çalışmalarına devam ettiklerini hatırlatarak, "Dağ yöresinin güzel ilçesi Harmancık'ta, Ilıcaksu mevkiinde, bölgemizin ekonomisine katkı sağlayacak unsurlardan biri de termal sularımız... Şu anda sadece Ilıcaksu bölgesinde, bu havzada, büyük bir tesise yetecek kadar yani 4 litre/saniye civarında su bulunuyor. Belki daha da zenginleştirilerek bu miktar daha da artacak" dedi.

Bölge turizmine büyük katkı

Bölgedeki çalışmaları başlattıklarını kaydeden Başkan Altepe, "Burada yapılacak çalışmalarla birlikte güzel bir termal tesisi bölgeye kazandıracağız. Kadınlar ve erkekler için ayrı havuzları, konaklama mekanları ve kafeteryaları olan güzel bir tesisle bölgeye büyük değer katacak bir uygulamaya imza atacağız" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi'nden uzmanların yapacağı etütlerin ardından tesisin projelendirip en kısa zamanda hayata geçirileceğini vurgulayan Başkan Altepe, "Özellikle dağ yöresinin ekonomisine ve turizmine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek önemli bir proje olacak" dedi.

"Harmancık'ın ufku değişiyor"

Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya da bölgenin sahip olduğu güzel termal suların atıl durumda olduğünu ifade ederek, "Ilıcaksu'da incelemelerimizi yaptık. Buraya güzel bir tesis yaptığımız zaman, hem dağ bölgemiz için hem ilçemiz için hem de buradaki mahallelerimiz için çok güzel bir yatırım olacak diye düşünüyorum. İlçedeki eko turizm projesiyle beraber Harmancık'ın ufku da değişecek. Konaklamalar bungalovlarda yapılacak, buraya da bir yüzme havuzu, iki Osmanlı hamamı ve dinlenme alanlarıyla beraber güzel bir tesis oluşturulacak" şeklinde konuştu.

Çetinkaya, bölgeye değer katacak proje ile Harmancık'a verdiği destek ve yatırımlarından dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Başkan Altepe, daha sonra da BEBKA aracılığıyla Harmancık'a kazandırılan eko turizm bölgesindeki bungalov konaklama evlerinde incelemelerde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Çetinkaya Recep Altepe Harmancık Termal Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title