Haberler

Haremeyn Osmanlı Döneminde Mekke ve Medine" Sergisi

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ tarafından hazırlanan, "Haremeyn- Osmanlı Döneminde Mekke ve Medine" başlıklı sergi, 10 Temmuz'da Taksim Metrosu Sanat Galerisi'nde açılacak.

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Kültür AŞ tarafından hazırlanan, "Haremeyn- Osmanlı Döneminde Mekke ve Medine" başlıklı sergi, 10 Temmuz'da Taksim Metrosu Sanat Galerisi'nde açılacak.

İBB Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Sultan İkinci Abdülhamid'in Yıldız albümlerinden ve Medine Müdafii Fahreddin Paşa'nın koleksiyonundan seçilen sergide, Kabe'nin yanı sıra Medine'deki imar faaliyetleri ve Hicaz Demiryolu fotoğrafları dikkati çekiyor. Mekke ve Medine ile ilgili 98 siyah beyaz fotoğrafın yer alacağı sergide, Sultan II. Abdülhamid tarafından 1900-1908 yılları arasında Şam ile Medine arasında inşa ettirilen Hicaz Demiryolu ve İstanbul'dan Haremeyn'e gönderilen Surre alayları fotoğrafları da bulunuyor.

IRCICA fotoğraf koleksiyonundan seçilerek oluşturulan sergi, İslamiyet açısından mukaddes kabul edilen mekanların, İslam mimari mirasının ve o dönemdeki sosyal hayatın farklı karelerini bir araya getirerek, kültürel mirasa katkı sunmayı amaçlıyor.

Sergi, 10 Temmuz Cuma günü 15.30'da Taksim Metrosu Sanat Galerisi'nde açılacak ve 10 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim Mekke Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title