Haberler

Harem Balesi Türkmenistan Yolcusu

Güncelleme:

Ankara Devlet Opera ve Balesinin iddialı eserlerinden olan "Harem" balesi 21-27 Eylül'de Türkmenistan'da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Ankara Devlet Opera ve Balesinin (ADOB) iddialı eserlerinden olan ve yıllarca kapalı gişe oynayan "Harem" balesi 21-27 Eylül'de Türkmenistan'da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

ADOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre eser, Türkmenistan Kültür Günleri etkinlikleri çerçevesinde Aşkabat Alparslan Milli Gençlik Tiyatrosu'nda 24 Eylül'de saat 18.30'da sanatseverlerle buluşacak.

Merih Çimenciler'in, Osmanlı'nın 700. yılı sebebiyle klasik Türk müziği üzerine iki perdelik olarak tasarladığı eser, bugüne kadar hem yurt içinde hem de yurt dışında çok sayıda seyirciyle bir araya geldi.

Shanghai Expo, Dortmund Staatsoper olmak üzere pek çok ülkede sahnelenen Harem balesi ayrıca Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ve Sait Halim Paşa Yalısı gibi tarihi mekanlarda da görücüye çıktı.

Osmanlı Sarayı'ndaki iktidar mücadelesi ve savaşan güçlerin eylemleriyle yazgıları belirlenen kadınların entrikalarının anlatıldığı Harem'de solist dansçılar Özge Başaran Onuk, Eren Keleş, Mine İzgi, Emre Güler, Bahar Keleş ve Hakan Odabaşı sanatseverlerin karşısına çıkacak. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkmenistan Eylül Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title