Haberler

''Hareketli ve Sağlıklı Yaşam Projesi'' Başvuruları Başladı

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, ülkemizde önemli bir sağlık sorunu haline gelen Obzezite ile mücadele kapsamında hayata geçirdiği "Obezite ile mücadelede hareketli ve sağlıklı yaşam projesi" için başvurular başladı. Proje ile toplumun obezite ve riskleri konusunda bilgi düzeyini artırarak bireylerin sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarını teşvik etmek ve sonuç olarak ülkemizde obezite ve obezite ile ilişkili hastalıkların görülme sıklığını azaltmak amaçlanıyor.

16 HAFTALIK SÜREÇ

"Obezite ile mücadelede hareketli ve sağlıklı yaşam projesine katılmak isteyen kişilerin şahsi dilekçeyle veya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü 321 45 45 numaralı telefonu arayarak başvuru yapmaları gerekiyor. Proje yıl içerisinde şubat ve eylül ayları başlangıç olmak üzere iki dönem halinde yapılıyor.16 haftadan oluşan bir dönemde haftalık 3 seans egzersiz programı uygulanıyor.

20-60 YAŞ ARASI EV HANIMLARI

20-60 yaş arası ev hanımlarının katılabildiği projede başvuru yapan kişiler ilk olarak kapsamlı bir muayeneden geçiriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kurum doktorları tarafından yapılan kontroller sonrası egzersiz yapmasında sorun olmayan kişiler projeye katılabiliyor.

OBEZİTE ÖNLENEBİLİR

Proje kapsamında gruplara Obezitenin önlenebilirliğine yönelik beslenme ve yaşam konularında eğitim veriliyor. BESYO mezunu spor eğitmenleri tarafından uygulanan egzersiz programı çerçevesinde step, aerobik ve plates uygulanıyor. Proje sürecinde ayda bir antropometrik ölçümler yapılarak olumlu ve olumsuz değişimler kaydedilebiliyor. Eylül ayında başlayacak olan güz dönemi için son başvuru tarihi ise 7 Eylül.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title