Haberler

Hareketli Çocuklar Sağlıklı Nesiller Programı Devam Ediyor

Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi (TSM)’nin “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı” kapsamında düzenlediği 6.etkinlik Tepebaşı İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi (TSM)'nin "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı" kapsamında düzenlediği 6.etkinlik Tepebaşı İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

'Hareketli çocuklar sağlıklı nesiller' sloganıyla yola çıkan TSM, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında ilkokul 2. sınıf ve anaokulu öğrencilerine yönelik 'Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite' konulu eğitim ve etkinlik programı organize etti. Tepebaşı İlkokulundaki etkinlik öğrenci ve velilerle birlikte yapıldı. Program çerçevesinde çocuklara hareketli bir yaşam tarzını benimsetmek amacı ile oyun tarzında çeşitli aktiviteler yaptırıldı.

TSM tarafından etkinliklerle ilgili olarak yapılan açıklamada, "Fiziksel aktivite her yaşta çok önemlidir. Bakanlığımızın programına bağlı olarak tüm yaş gruplarına yönelik hareketli yaşam tarzını benimsetmek amacıyla çeşitli etkinliklerimiz devam edecektir. Birçok davranışın çocukluk döneminde kazanılması nedeniyle hareketli bir yaşam tarzına çocukluktan itibaren başlanması gerekmektedir. Burada amacımız geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza ileride sağlıklı bir birey olmaları için saatlerce bilgisayar başında oturmalarının ve televizyon karşısında vakit geçirmelerinin yanlış bir davranış olduğunu anlatmak. Yeterli ve dengeli beslenme ile birlikte hareketli bir yaşam tarzının benimsenmesi gerektiğine dikkat çekmektir. Çünkü hareketsiz bir yaşam tarzının çocuklarda; Kas-iskelet sistemi bozukluklarına, obeziteye, kalp ve damar hastalıklarına, göz rahatsızlıklarına, baş ağrısına, dikkat eksikliğine, anti-sosyalliğe yol açmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Tepebaşı İlkokulu'ndaki programda Diyetisyen Fatma Ersoy tarafında öğrenciler ve velilerine sağlıklı ve dengeli beslenme ile ilgili bir sunum yapıldı. Program öğrencilerin müzik eşliğinde yaptığı gösterilerin ardından sona erdi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Elbistan Tepebaşı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title