Haberler

Hareket Edin, Sağlıklı Beslenin

Güncelleme:

Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Emin Tüzün, "Halk Sağlığı açısından en önemli amaç, sağlığı hasta olmadan önce koruyabilmektir." dedi.

Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Emin Tüzün, "Halk Sağlığı açısından en önemli amaç, sağlığı hasta olmadan önce koruyabilmek, basit tedbirler ve önlemlerle doktora, ilaca gereksinim duymadan sağlık sorunlarının atlatılabilmesini sağlamaktır" dedi.

Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Tüzün, bütün herkesi sağlıklı beslenmeye, hareket etmeye ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeye davet etti.

Halk Sağlığı Haftası'nın Sağlık Bakanlığınca her yıl kutlanıldığını ifade eden Tüzün, hafta boyunca koruyucu hekimlik hizmetlerinin öneminin vurgulandığına dikkat çekti.

Tüzün, "Halk Sağlığı uygulamasının sağlıklı bireylerin sağlıklı toplumu oluşturacağı anlayışından yola çıkarak, bireyin anne rahminden hayatın sonuna kadar olan tüm süreçte sağlıklı yaşam sürmesini ve hastalıklardan korunmasını amaçlar. Bireyi fiziksel, biyolojik ve sosyal çevresi ile bir bütün olarak görür, sağlık hizmetlerini kişiye hem sağlıklı iken hem hasta iken sunar. Sadece hastaneye ulaşanları değil tüm toplumu kapsar" diye konuştu.

Bütün herkesi sağlıklı beslenmeye ve hareket etmeye davet eden Tüzün, "Dünya genelinde ölümlerin yüzde 6'sından fiziksel hareketsizlik sorumlu tutulmaktadır. Çağın hastalığı birçok sistematik hastalıklarında sebebi olan obezitenin önde gelen sebeplerinden birisi de fiziksel hareketsizliktir. Özellikle çocuklarda obezitenin gittikçe yaygınlaştığı görülmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bir araştırmada 6-11 yaş grubundaki çocuklarımızın yüzde 58,4'ü düzenli olarak egzersiz yapmadığı ortaya çıkmıştır. Obezite ve önlenebilir bulaşıcı olmayan hastalıklardan korunma amaçlı olarak Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılı Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı olarak belirlenmiştir. Halk Sağlığı Haftası'nda biz de herkesi sağlıklı beslenmeye, hareket etmeye ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyip, bu haftadan itibaren sağlıklı yaşamaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan hafta dolayısıyla Erdemli Cumhuriyet Meydanı'nda stant açılarak konuyla ilgili broşür dağıtıldı, vatandaşlara sağlık konularında bilgiler verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Erdemli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title