Haberler

Darbeci Generaller A400M'in Havalanması Emrini Vermiş

Güncelleme:

15 Temmuz darbe gecesi Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nin, darbeci generaller tarafından ele geçirildiği ve A400M'in havalanması emrinin verildiği ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe gecesi Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi, eyleme destek veren bazı generaller tarafından ele geçirildi. Kapısı kilitlenen merkezden verilen emirle, Kayseri'den aralarında "uçan kale" olarak nitelendirilen A400M'nin de bulunduğu nakliye uçakları havalandırıldı. Uçakların bazı birlik ve mühimmatı Ankara'ya getirmesi planlandı.

YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKIYOR

FETÖ üyelerince darbe girişiminde bulunulan gece üs komutanlıklarında yaşanan bazı olaylar ortaya çıktı.

Darbe girişiminin yaşandığı gece Hava Kuvvetleri Komutanlığı karargahında eyleme destek veren birkaç general, harekat merkezine geldi. Kapıları içeriden kilitleyen üst rütbeli subaylar, kuvvete bağlı uçaklara iniş ve kalkış emirlerinin verildiği merkezin kontrolünü ele geçirdi.

NAKLİYE UÇAĞININ ANKARA'YA MÜHİMMAT TAŞIMASINI EMRETTİLER

İlerleyen saatlerde Ankara ve İstanbul'daki FETÖ üyesi askerlerden gelen destek talepleri üzerine Kayseri Erkilet'teki 12'nci Hava Ana Üs Ulaştırma Komutanlığı'ndaki nakliye uçaklarının bazı birlik ve mühimmatı alarak Ankara'ya sevk etmesi amaçlandı.

PİLOTLAR UÇMAYI REDDETTİ

Bu kapsamda harekat merkezinden, Kayseri'deki 6 nakliye uçağının havalanmasına yönelik emir gönderildi. Emrin ardından Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı devreye girerek Erkilet'teki üsse komutun geçersiz olduğuna yönelik mesaj gönderdi. Ancak üste darbe girişimine destek veren subaylar tarafından emir hayata geçirildi. Nakliye uçaklarının pilotları üsse çağrılırken, bazı pilotlar uçmayı reddetti.

"UÇAN KALE HAVALANDI"

Üs komutanlığındaki uçaklardan 6 nakliye uçağı Kayseri'den havalandı. Uçaklar arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterine yeni giren ve "uçan kale" olarak nitelendirilen A400M nakliye uçağı da yer aldı. Yeni teknolojiye sahip uçak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki diğer nakliye uçaklarına göre 2 kat fazla taşıma kapasitesine sahip. Sıfır görüş şartlarında ve ışıklandırılmamış alanlara inme kabiliyetine sahip uçakta, elektronik harp koruma sistemleri de mevcut. Uçağın yerden atılan radar ve ısı güdümlü füzelere karşı kendini koruma özelliği de bulunuyor.

UÇAKLAR MALATYA'YA İNDİ

Kayseri'den havalanan uçaklar, belli bir süre sonra Malatya Erhaç'taki 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'na indi. Malatya'da darbe girişimine engel olmak üzere atılan adımlar kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlar, yolcu uçaklarınca da kullanılan piste girdi. Aralarında iş makinelerinin de bulunduğu araçlar pisti kapatarak kullanımını engelledi. Öte yandan, vatandaşlar da 2. Ordu Komutanlığı karargahı önünde toplandı. Belediyeye ait araçların nizamiyeleri kapattığı karargah önünde, polis ile darbe yanlısı askerler arasında çatışma da yaşandı.

Kaynak: AA / Güncel

Erkilet Malatya Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title