Haberler

Harçlıklarıyla Hayır Yaptılar

Balıkesir’in Gönen ilçesindeki Akçapınar kırsal mahallesinin İmam Hatip Liseli 10 öğrenci, harçlıklarını biriktirerek Kutlu Doğum Haftası hayrı etkinliği gerçekleştirdi.

Balıkesir'in Gönen ilçesindeki Akçapınar kırsal mahallesinin İmam Hatip Liseli 10 öğrenci, harçlıklarını biriktirerek Kutlu Doğum Haftası hayrı etkinliği gerçekleştirdi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle etkinlik programı düşünen Gönen İmam Hatip ve Endüstri Meslek Liselerindeki 10 öğrenci, sene boyunca biriktirdikleri okul harçlıklarıyla, örnek bir hayır programı organize etti. İlçenin Akçapınar kırsal mahallesinde gerçekleştirilen hayır etkinliğine 400'ün üzerinde kişi katılım gösterdi. Köylerde yapılan bir çok Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde zaman zaman israf yaşandığını ve bunun önüne geçmeyi hedeflediklerini söyleyen öğrencilerin hayır etkinliği, vatandaşları ve yetkilileri duygulandırdı. Öğrenci hayrında 11 hoca, Mevlit-i Şerif okudu ve dualar edildi. Katılan davetlilere yapılan ikramların yanı sıra, herkese Peygamber Efendimizin (S.A.V.) hayatını anlatan birer kitap hediye edildi.

Yaptıkları hayır yemeğini geleneksel hale getirmek istediklerini söyleyen 10 genç, "Bütün sene harçlıklarımızdan artırdığımız paralar ile bu hayrı gerçekleştirdik. Seneye de aynı arkadaşlarla bu hayır yemeklerini devam ettirmek istiyoruz. Çok olumlu tepkiler aldık. Daha çok öğrencinin katılımıyla, bu hareketi devam ettireceğiz" dediler. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Gönen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title