Haberler

Harçlıklarını Suriyeli sığınmacılara gönderdiler -

Muğla'daki sivil toplum kuruluşları tarafından, "Suriyeli Kardeşlerimiz İçin Muğla El Ele" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar da destek verdi.

Muğla'daki sivil toplum kuruluşları tarafından, "Suriyeli Kardeşlerimiz İçin Muğla El Ele" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar da destek verdi.

Muğla Birlik ve Beraberlik Platformu çatısı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Suriye'ye insani yardım kampanyası başlattı. Şeyh Cami bahçesinde düzenlenen törende Muğla'daki Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar harçlıklarından artırdıkları parayı Suriyeli sığınmacılara gönderdi.

Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Muğla'daki sivil toplum kuruluşları tarafından başlatılan yardım kampanyasına müdürlüklerine bağlı Sevgi Evleri'nde kalan çocukların da kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarla destek verdiğini söyledi.

Çocukların Suriye'deki kardeşlerine yardım etmek istediklerini belirten Akkuzu, "Çocuk her yerde çocuktur. Savaşta da en çok çocuklar olumsuz etkileniyor. Çocuklarımıza bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Onlar bugün güzel bir yardım severlik örneği gösteriyorlar" dedi.

Sevgi Evleri'nde kalan çocuklardan Sevda Ağca, birlikte kaldığı kardeşleriyle kumbaralarında bir miktar para topladıklarını kaydetti. Devletin bütün imkanlarını kendilerine sunduğunu ve her türlü ihtiyaçlarının giderildiğine işaret eden Ağca, "Suriye'de yaşayan kardeşlerimiz bu imkanlara sahip değiller. Biz onların bir nebze de olsun yüzlerinin gülmesini istiyoruz. Bunun için kendi aramızda para topladık ve teslim ediyoruz" diye konuştu.

Platform adına açıklama yapan Ali Yıldız da Suriye'deki iç savaştan etkilenen çocuklar, yaşlılar ve hastaların bir dilim ekmeğe muhtaç hale geldiğini kaydetti. Muğla'da iki hafta önce başlatılan kampanyaya vatandaşların destek verdiğini vurgulayan Yıldız, şunları söyledi:

"Sevgi Evleri'nde kalan çocuklarımızın verdiği destek bizim için çok anlamlı. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir tırın yaklaşık 75 bin liraya mal olacağı hesaplandı. Yardım kampanyası süresince vatandaşlarımız desteklerini esirgemedi. Topladığımız nakdi yardımlarla battaniye ve gıda malzemesi alarak inşallah ilk tırımızı 17 Nisan'da göndereceğiz."

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, çocuklara anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür etti. Törene Vali Güvençer'in yanı sıra Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Ali Yıldız Suriye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title