Haberler

Haraç İsteyeni Sokakta Kovalayıp Öldürmüş

Ümraniye'de 2 gün önce sokak ortasında kurşunlanarak öldürülen Serhat Cankurt (34) cinayetiyle ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Ümraniye'de 2 gün önce sokak ortasında kurşunlanarak öldürülen Serhat Cankurt (34) cinayetiyle ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Olayın haraç isteme sonucu çıkan kavgada meydana geldiği belirlendi. Olayın şüphelisi dernek yöneticisi Serhan Y'nin (32) kendisinden haraç istediğini öne sürdüğü Serhat Cankurt'a önce otomobilinin içinden daha sonra dışarı çıkıp kovalayarak ateş etmesi güvenlik kameraları tarafından tespit edildi. Hayatını kaybeden Serhat Cankurt'un çok sayıda polis geliş kaydı olduğu öğrenildi.

Ümraniye, Saray mahallesi, Alemdağ Caddesi'nde 3 Mayıs tarihinde meydana gelen olayda, yolda bekleyen bir kişinin üzerine bir otomobilin içinden ateş açıldı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre kendisine ateş edilen otomobile doğru koşan ve kapısını açmaya çalışan Serhat Cankurt, başarılı olamayınca kaçmaya başladı. Bu sırada aracından inen şüpheli onu kovalayarak ateş etmeyi sürdürdü. Olay sonucu Serhat Cankurt ağır şekilde yaralanırken, şüpheli olay yerinden kaçtı. Çevreden yetişenler tarafından hastaneye kaldırılan Serhat Cankurt hayatını kaybetti. Serhat Cankurt'un daha önceden ruhsatsız silah bulundurmak, aile içi şiddet, polise mukavemet, gasp, uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi.

HARAÇ İSTEMİŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada olayın failinin bir dernekte yöneticilik yapan Serhan Y. olduğu tespit edildi. Bu gelişme üzerine aranmaya başlanan Serhan Y. dün Beykoz'da  gözaltına alındı. Olay sırasında Serhan Y.'nin kullandığı otomobilin sahibi Feramuz A.'da polis ekipleri tarafından yakalandı. Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada ölen Serhat Cankurt'un 10 gün önce Sarıyer'de bulunan dernek binasına gelerek haraç istediğini bu nedenle Serhan Y. ile kavgalı olduklarını tespit etti. İkilinin buluşmak için Ümraniye'de sözleştikleri, aracıyla gelen Serhan Y.'nin Serhat Cankurt'a ateş ederek öldürdüğü belirlendi.

OLAYI GÜVENLİK KAMERALARI GÖRÜNTÜLEDİ

Öte yandan cinayet sırasında şüphelinin ateş ederek Serhat Cankurt'u kovalama anı güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülere önce mağdur Serhat Cankurt caddeden karşıya geçerken görülüyor. Hemen bunun arkasından şüphelinin kullandığı araç kameranın görüş alanına giriyor. Aracın direksiyonunda bulunan Serhan Y. ateş etmeye başlarken, Serhat Cankurt da onu durdurmak için araca doğru atılıyor. Aracın kapısını açmaya çalışan ancak başaramayan Serhat Cankurt daha sonra kaçmaya başlıyor. Şüphelinin de araçtan inip ateş ederek Serhat Cankurt'u kovalama anları güvenlik kameraları tarafından görüntüleniyor. Kamera açısı dışında ateş etmeyi sürdüren şüphelinin daha sonra otomobiline binerek uzaklaştığı görülüyor.

Polisteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden Serhan Y. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, diğer şüpheli Feramuz A. serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ümraniye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

murti:

Adam suç makinesi Serhan bey naptın adam öldü badem gözlü oldu devlet başedememiş vatandaş kendini korumaya çalışmış, dertsiz başını derde sokuyor insan .

91
3
yanıtYanıtla
davetçi34:

aşağılık bir domuz işte böylece bir insanın hayatını karartır. .

33
4
yanıtYanıtla
beterböcekMobil-ANDROID:

abi derneginin yeri neresi söyle gelip kayit olcam hangi dernekse adam gibi adam çikarmiş ellerine sağlik helal olsun rabbim tez zamanda özgürlüne kavuştursun

33
3
yanıtYanıtla
mero:

çok hoplarsan indirirler adamı böyle. umarım beraat eder.

32
3
yanıtYanıtla
muratMobil-ANDROID:

helal olsun adama

33
0
yanıtYanıtla
Alptürk boZkurtmobilWeb@haberler.com:

Eğer olay böyleyse ki bunu savcı ve hakimlerimiz adamın gözbebeğine bakıp anlayacaklardır Tüm indirimlerden yararlandırılıp 5 yıl içinde beraat ettirilmelidir ki artık bundan sonra kimse kimseden Haraç isteyemesin .

32
0
yanıtYanıtla
AdammobilWeb@haberler.com:

Adaletin yapamadığını adam yapmış pisliğin biri temizlenmiş.

28
3
yanıtYanıtla
ceyhanlımobilWeb@haberler.com:

Tecavüzcüler serbest terorist serbest hırsız serbest böyle adamlara ömür boyu verirler artık yazık adaletimiz cok kötü kim yönetiyor

30
1
yanıtYanıtla
DrMobil-IOS:

AKP %50'in üstündedir. CHP %20-25' MHP %15-20 ve sonunda HDP %10'un altında.. Göreceksiniz;)

5
18
yanıtYanıtla
gercekcimobilWeb@haberler.com:

Gebersin yasadugi hataymis allah mekanini cehennem eylesin

20
2
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title