Haberler

Harabe Evden Sıcak Yuvaya Kavuştular

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Güler ailesinin eski evinden görüntüler- Ailenin yeni evinden detay görüntüler- Sultan Güler' ile röportaj Harabe evden sıcak yuvaya kavuştular- Zonguldak'ta çatısı naylonla örtülü harabe evde yaşam mücadelesi veren dört kişilik aile hayırseverler sayesinde yeni bir eve ve eşyalara sahip oldu- Sultan Güler: - "Çocuklarım, 'Biz de herkes gibi bir evde oturabilcek miyiz?

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Güler ailesinin eski evinden görüntüler- Ailenin yeni evinden detay görüntüler- Sultan Güler' ile röportaj Harabe evden sıcak yuvaya kavuştular- Zonguldak'ta çatısı naylonla örtülü harabe evde yaşam mücadelesi veren dört kişilik aile hayırseverler sayesinde yeni bir eve ve eşyalara sahip oldu- Sultan Güler: - "Çocuklarım, 'Biz de herkes gibi bir evde oturabilcek miyiz?' diye soruyorladı. Onların da hayalleri gerçek oldu" GÖKHAN YILMAZ - Zonguldak'ta zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Güler ailesi, bir müteahhittin yaptırdığı ev ve hayırseverlerin sağladığı eşyalarla sıcak yuvaya kavuştu.Akciğer rahatsızlığı bulunan eşi Muhammed ve iki çocuğuyla harabe evde yaşayan ve komşusunun ödünç verdiği büyükbaş hayvanın sütünü satarak geçimini sağlayan Sultan Güler'in (52) yaşadığı zorlukları AA'nın haberiyle öğrenen hayırseverler, aileye yardım elini uzattı. Güler'in yaşadığı zorluklardan etkilenen bir müteahhit, ailenin arazisine 48 metrekarelik 3 odalı bir ev inşa etti, hayırsever vatandaşlar da burayı yeni eşyalarla donattı. Sultan Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski evinin yaşanmaz halde olduğunu, çocuklarıyla çok zor günler geçirdiklerini söyledi.Her gün kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini belirten Güler, "Eski evim göçüyor, çatısı akıyordu. Nereye leğen koyacağımı bilemiyordum. Doğru dürüst banyom, mutfağım, hiçbir şeyim yoktu. Her şeyi bir odanın içerisinde yapıyordum. Çocuklarımın hastalanmasından korkuyordum. Yılanlar çıkıyor, yediğim ekmeğin içine kadar fareler giriyordu" diye konuştu.Güler, kimliğini açıklamayan hayırsever bir müteahhidin gönderdiği kişilerin evinin durumunu gördüğünü ve yeni bir ev yapılması için çalışma başlattığını anlattı. Güler, inşaatı biten konutuna yerleştiklerini, uzun yıllar sonra ilk kez yüzlerinin güldüğünü dile getirdi.- "Çocuklarımın hayali gerçek oldu" Evine yeni eşyaların gelmesiyle de yaşadığı mutluluğu tarif edemeyeceğini aktaran Güler, şöyle konuştu: " Eskiden komşularımı evime çağırıp sohbet edemiyordum. 'Her taraf akıyor ve pis' diye gelmek istemiyorlardı. Çocuklarım da artık arkadaşlarını çağırabilecek. Çocuklarım, 'Biz de herkes gibi bir evde oturabilecek miyiz?' diye soruyorlardı. Onların da hayalleri gerçek oldu. Yatak odası, gardırop, buzdolabı, masa, sandalye olmak üzere perdelere kadar her şey evime geldi. Benim bunları alma şansım zaten yoktu. Evimde ne lazımsa her şeyi duyarlı vatandaşlar karşıladı. Bana yardım edileceğini bekliyordum ama bu kadarını beklemiyordum. Hissettiğim duyguları hiç kimse bilemez. Oradan kurtulduğuma Allah'a şükredip dua ediyorum."Muhammed Güler de babasından kalma eski evde özellikle kış şartlarında büyük zorluklar yaşadıklarını belirterek, yeni bir eve kavuşmalarını sağlayan yardımseverlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Güler Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title