Haberler

Hanzade Doğan Boyner: Hepsiburada.com'un Başarısını Anlattı

Alışveriş sitesi www.hepsiburada.com'un başarısının arkasında yatan etkenleri katılımcılarla paylaştı.

Haliç Kongre Merkezi'nde, bu yıl 'Basit Düşün, Fark Yarat' sloganıyla düzenlenen SAP Forum İstanbul'a, Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner'in yanı sıra, SAP Global Yönetim Kurulu Üyeleri Robert Enslin, Inrid-Helen Arnold, SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin ile bilişim ve teknoloji sektöründen çok sayıda üst düzey yönetici katıldı.

TEKNOLOJİNİN AMACI HAYATI KOLAYLAŞTIRMA VE FARK YARATMA

Burada yaptığı konuşmada dünyanın her geçen gün daha da dijitalleştiğini belirten Hanzade Doğan Boyner, "Bundan 10 yıl önce hayal dediklerimiz bugün hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Günlük hayatın normalleri olarak görüyoruz ve hayatın hızına ayak uydurmak için her gün daha fazlasını talep ediyoruz ve bu değişim baş döndürücü bir hızla devam ediyor. Artık vazgeçilmez olan akıllı telefonlara yepyeni ürünler ekleniyor. Akıllı saatler, akıllı gözlükler, akıllı kıyafetler, akıllı arabalar, evler derken yeni teknolojiler gündemi belirliyor. Tüm bu yeni teknolojilerin çok basit iki tane amacı var; hayatı kolaylaştırma ve fark yaratmak" diye konuştu.

TEKNOLOJİ ODAĞIMIZ ŞİRKETİN TÜM DAMARLARINA İŞLEMEMİŞ OLSAYDI BU BAŞARIYI YAKALAYAMAZDIK

Salondakilerle, dijitalleşen dünyada dijital halkanın en önemlilerinden biri olan e-ticaret sektöründe bir başarı hikayesi olarak gurur duyduğunu söylediği "hepsiburada.com" örneğini paylaşmak istediğini söyleyen Boyner şunları söyledi:

"Çünkü 'hepsiburada'nın iş modelinin ortasında teknoloji ve inovasyon bulunuyor. Aslında çok basit bir vaadimiz var alışverişi kolaylaştırmak. Bebek bezinden buzdolabına, fiziksel hiçbir perakendecinin veremeyeceği kadar geniş bir ürün yelpazesini müşterilerimizin istediği her platformda tek bir tıkla satın almalarını sağlamak. Müşterilerimize, 'sen gitme her şey ayağına gelsin' derken alışveriş deneyimini onlar için ne kadar basitleştirdiğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bu basit vaadin ve iş modelinin arkasında basit olduğu kadar da kompleks bir operasyonel süreç var. Teknoloji sayesinde bu süreci basite indirgiyoruz. 500 bin farklı ürünü 4 ayrı lojistik merkezinde yönetip, sipariş verildikten yaklaşık 1 saat içerisinde ürünlerin kargo çıkışlarının yapıldığı ayda 2 milyona yakın ürünün teslim edildiği, 15 milyondan fazla ziyaretçinin takip ettiği, 2 bin tedarikçinin yönetildiği büyük, kompleks bir operasyon. ve teknoloji sayesinde tek tıkla alışverişe dönüşüyor ve her şey ayağınıza geliyor. Hepsiburada'nın geçmişinde 'biz bir perakende şirketi miyiz yoksa bir teknoloji şirketi mi?' tartışmalarını yaptığımız dönemler oldu. Her ne kadar yaptığımız iş online perakendecilik olsa da eğer teknoloji odağımız şirketin tüm damarlarına işlememiş olsaydı, bugün yakaladığımız başarıyı yakalayamazdık."

UFAK BİR YAZILIM YENİ BİR SEKTÖR YARATABİLİYOR

Artık teknolojinin kendisinin iş modellerini oluşturduğunu anlatan Boyner, "Ufak bir yazılım yepyeni bir iş modeli hatta yepyeni bir sektör yaratabiliyor. Biz 'hepsiburada' olarak sadece ürün satan değil, aynı zamanda teknolojileri en iyi şekilde kullanan ve teknoloji geliştiren bir şirketiz. ve bu kültür sayesinde bugünkü tartışmasız liderliğimize sahip olduk. Bu sayede birçok ilki hayata geçirdik. Teknolojiyle yarattığımız önemli farklardan biri, geçen sene vermeye başladığımız 'tek tuşla satın al' hizmeti. Türkiye'de ilk ve sadece 'hepsiburada' platformuna özel olan bu ürün sayesinde müşterilerimiz istedikleri her platformda kredi kartlarını tekrar tekrar girmeden alışveriş yapabiliyorlar. Bugün 1 milyondan fazla müşterimiz bu servisi kullanıyor. Bu teknolojik üstünlük aslında bizim iş modelimizde önemli bir değişime sebep oldu. 'Hepsiburada' olarak fark yarattığımız bir başka konu da, büyük veriyi nasıl yönettiğimizde oldu. Biz çok az şirkette varolan 'müşteri veri tabanı' yönetiyoruz. Bu sayede farklı kaynaklardan topladığımız dataları birleştirme, analiz edebilme ve raporlayabilme hızımızı ciddi oranda arttırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

BU SENE YAPTIĞIMIZ BİR BAŞKA ATILIM TAVSİYE MOTORU

"Beni çok heyecanlandıran bu sene yaptığımız bir başka atılım da tavsiye motoru" diyen Boyner, bu yeni özelliği şöyle anlattı:

"Müşterilerimizi daha iyi anlamak, onlar için daha uygun ürünleri seçebilmek için yüzden farklı algoritmaya bakıp binlerce 'data point'i birleştirip, gerçek zamanlı apdate olan tavsiye motorunun implementasyonu üzerinde çalışıyoruz. Bu sayede müşterilerin sadece geçmiş alışverişlerine bakıp hangi ürünleri incelediklerine bakmıyoruz. Onların dışında sosyal medya profillerinden hangi medya kanalından bize geldiklerine kadar bakıp kendileri için en doğru ürünü bulmayı hedefliyoruz."

TEKNOLOJİ BİREYLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRIRKEN, BAZI ŞİRKETLERİ, SEKTÖRLERİ YIKMAYA, DÖNÜŞTÜRMEYE DEVAM EDECEK

Değişimin devam edeceğini ve teknolojinin hayatımızı daha da kolaylaştıracağını belirten Boyner, şöyle devam etti:

"Bireylerin hayatını kolaylaştırırken, bazı şirketleri, sektörleri yok etmeye, yıkmaya, dönüştürmeye de devam edecek. Bu yıkıma karşı kendimizi koruyabilme, bu teknolojik değişiminin önünde olabilmenin bana göre tek şansı, yapmamız gereken teknolojiden ürkmeyen, korkmayan organizasyonlar yaratmamız. Bugün artık şirketlerin teknoloji departmanlarının olmasının yanında pazarlamadan finansa, satıştan insan kaynaklarına kadar her departmanda çalışanlar teknolojiyi anlamalı, takip etmeli ve kullanmalı. ve daha iç içe geçmiş, daha esnek organizasyonlar yaratırsak dijital devrimdeki dönüşümü kendimiz için bir fırsata çevirebiliriz. Bu devrimin ve teknolojinin tam ortasında olmak hiç kuşkusuz büyük bir mücadele. Ama aynı zamanda da adrenalini yüksek ve çok heyecan verici bir ortam. Biz 'hepsiburada' olarak bu heyecanı her gün hissediyoruz. Her gün yeni bir ürünle, yeni bir servisle alışverişi sizler için kolaylaştırmaya çalışıyoruz." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hanzade Doğan Boyner İstanbul Türkiye Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title