Haberler

Hanönü'de Yıkılma Tehlikesi Bulunan 60 Yıllık Bina Belediye Ekipleri Tarafından Yıkıldı

Hanönü Belediyesi, ilçe merkezindeki göçme tehlikesi bulunan binaları yıkıyor.

Hanönü Belediyesi, ilçe merkezindeki göçme tehlikesi bulunan binaları yıkıyor.

Hanönü Belediyesince Atatürk Meydanı çevresinde ki kullanılmayan ve tehlike saçan bir boş bina ekipler tarafından yıkıldı.

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Serkan Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Meydanı çevresinde bulunan bazı metruk yapıların yıkılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Söz konusu evlerin tehlike saçtığını da anımsatan Uçar, "Bu metruk hale gelmiş evlerin sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz. Ulaştığımız ev sahiplerinden evlerini restore edenler oldu. Bu kapsamda iki eski ev restore edildi. Ancak bazı evlerin sahiplerine ulaşamadık. Bu evler için yıkım kararı çıkardık" diye konuştu.

Yapıların yıkılma tehlikesinin dışında farklı amaçlara da hizmet ettiğine dikkat çeken Uçar, şöyle konuştu:

"Bu binaların insanların can güvenliği açısından tehlike yarattığı görülüyor. Her an yıkılma tehlikeleri, çatıdan kiremit ve tahta düşme gibi tehlikeleri bulunuyor. İnsanlar giriyor içerisine ve farklı amaçlarda kullanıyorlar. Bina sahiplerine ulaşabildiğimize uyarılarda buluyoruz. Bazı binaların sahipleri vefat etmiş, 30-40 mirasçısı var, kimse ilgilenmiyor. Tehlike yaratan binalar için encümen kararı çıkartıyoruz. Sahiplerinin rızası üzerine biz bunları temizliyoruz. Yasal prosedürleri yerine getiriyoruz. Yasa dışı olarak yıktığımız bir yer yok."

Ekipler tarafından gerekli önemlerin alınmasının ardından 60 yıllık metruk bina iş makinesi tarafından yerle bir edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Serkan Uçar Hanönü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title