Haberler

Hanönü'de Kapatılan Maden Ocağının Tehlikeli Olduğu İddiası

Hanönü İl Genel Meclisi Üyesi Metin Yamalı, Hocavakıf köyü sınırları içerisinde özel bir firma tarafından işletilen ve rezerv bittiği için kapatılan maden ocağının çevresinin tehlike saçtığını iddia etti.

Hanönü İl Genel Meclisi Üyesi Metin Yamalı, Hocavakıf köyü sınırları içerisinde özel bir firma tarafından işletilen ve rezerv bittiği için kapatılan maden ocağının çevresinin tehlike saçtığını iddia etti.

Yamalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, rezervler alındıktan sonra ocağın kapılarına beton atılarak kapatıldığını söyledi.

Kapatılan tünel ve ocakların içinin doldurulmadığını belirten Yamalı, "Bu sebeple tehlike saçıyor. Bölgede ocağın bulunduğu alanlarda göçükler meydana geldi. Köylülerimiz hayvan otlatırken bir göçük meydana gelse ne olur. Yetkililerin gelip incelemesi lazım" dedi.

Yamalı, Çaybaşı, Kayabaşı ve Hocavakıf köyleri grup yolunun maden firmasının rezerv taşıması yüzünden büyük zarar gördüğünü, onarılması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Hanönü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title