Haberler

Hannover Sanayi Fuarı?na Türkiye?den Rekor Katılım

Hannover Sanayi Fuarı'na Türkiye'den rekor katılım Almanya'nın Hannover kentinde her yıl düzenlenen, dünyanın en büyük endüstri ve sanayi fuarı olan Hannover Sanayi Fuarı (Hannover Messe) kapılarını açtı.

Hannover Sanayi Fuarı'na Türkiye'den rekor katılım

Almanya'nın Hannover kentinde her yıl düzenlenen, dünyanın en büyük endüstri ve sanayi fuarı olan Hannover Sanayi Fuarı (Hannover Messe) kapılarını açtı. Fuarın açılışını Almanya Başbakanı Angela Merkel ile fuarın partner ülkesi olan Hindistan Başbakanı Narendra Modi yaptı. 13 Nisan'da açılan fuar 17 Nisan'a kadar açık kalacak.

FUARA TÜRKİYE'DEN REKOR KATILIM OLDU

Hannover Sanayi Fuarı'na bu yıl Türkiye damga vurdu. Türkiye 225 firmayla en çok katılım gösteren 5. ülke oldu. Türkiye 6. salonda milli katılım standı açtı. Bu yılki fuara 67 ülkeden 6 bin 290 firma katıldı. Almanya 2 bin 657 firmayla en çok katılım gösteren ülke olurken onu 938 firmayla Çin, 501 firmayla İtalya, 302 firmayla Hindistan ve 225 firmayla Türkiye takip etti.

SANAYİCİLERİMİZDE MALLARI GİBİ RAHAT DOLAŞMALI

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, fuarda yaptığı açıklamada Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Türkiyeli iş adamları ve sanayicilerine serbest dolaşım konusunda daha esnek olması gerektiğini söyledi. Almanya'nın son aylarda vize süresi konusunda esnek davrandığını ancak vizeyi alma aşamasında zorluklar çıkardığını anlatan Topçu 'Bizim amacımız mallarımız gibi, bizlerin de Avrupa'ya rahatça girmelerini sağlamak. İş adamlarımızın, sanayicilerimizin ürünleri Avrupa'ya rahatça giriyor, neden biz giremiyoruz. Almanya daha önce bir iki haftalık vize veriyordu. Şimdi bu süreyi birkaç aya çıkardı. Bu iyi bir gelişme. Ancak bunun yanında parmak izi alma, konsolosluğa gitme gibi şartlar getirildi. Bunlar olmamalı. Türk sanayicileri Almanya'ya ve Avrupa'ya rahat girip çıkmalı' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hannover Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title