Haberler

Hanımlar El Emeği Çarşısı, Yılda 140 Bin Lira Kazandı

İnegöl Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hanımlar El Emeği Çarşısı'na üye anneler evlerinde yaptıkları el işi ürünlerinden yılda 140 bin lira kazanç elde etti.

ŞABAN KILIÇCI - İnegöl Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hanımlar El Emeği Çarşısı'na üye anneler evlerinde yaptıkları el işi ürünlerinden yılda 140 bin lira kazanç elde etti.

İnegöl Belediyesi tarafından kurulan ve 2009 yılında faaliyet göstermeye başlayan Hanımlar El Emeği Çarşısı'na üye yaklaşık 400 kadın evlerinde ürettikleri, el emeği göz nuru dantel, oya, kazak, eşarp, şal, patik, bebek giysilerinden oluşan ürünlerden kazandıkları ücretlerle hem ev bütçesine katkı sağlıyor hem de çocuklarının okul masraflarını karşılıyor. 57 çeşit el emeği ürün, 5 ile 450 lira arasında satışa sunuluyor.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açılışını gerçekleştirdikleri Hanımlar El Emeği Çarşısı'nın 6 yıldan beri ev hanımlarının hizmetinde olduğunu söyledi.

Kadınların evlerinde ürettikleri ürünlerin satışından elde ettikleri gelir ile aile bütçelerine destek verdiklerini ifade eden Aktaş, "Bu proje kapsamında gıda ürünlerinden ziyade giyecek, ev eşyası, çocuk oyuncağı olabilir. Kadınların malzemelerini alıp el becerileriyle şekil vererek ortaya çıkarttıkları ürünleri biz kadınlar çarşımızda satışa sunuyoruz" dedi.

Satılan ürünlerden yüzde 10'luk kesinti yaptıklarını geri kalan yüzde 90'ının ise nakit olarak hanımlara verildiğini kaydeden Aktaş, "Bu ürünler vergiden muaf olduğu için biz satış üzerinden sadece yüzde 10'luk bir kesinti yapıyoruz. Satış fiyatını kadınlar kendisi belirliyor. Ürün kabulünü Kent Konseyi Kadınlar Meclisimiz yapıyor. Yüzde 10'luk kesintiden sonra paralarda kendilerine nakdi olarak takdim ediliyor. Yaklaşık 400 civarında üyemiz söz konusu" ifadeleri kullandı.

Ev kadınlarının 2014 yılında satılan ürünlerden 140 bin lira gelir elde ettiğini belirten Aktaş, şöyle konuştu:

"Hazır ürünü alıp satmak yok. Ürünle alakalı malzemeleri alıp hanımefendilerin evde kendi el emeği ile bu ürüne şekil vermesi gerekiyor. Bu vesileyle aile bütçesine ciddi katkıda bulunan hanımefendiler var. Çocuklarını okutan var. Eşinin gelirinin kira ve benzeri giderlerden dolayı evde yeterli olmayan hanımlar var. Çok ciddi bir kazanım sağladıkları aileleri bu vesileyle görüyoruz. 2009 yılından beri yaklaşık 6 yıldır devam ettirdiğimiz bu projeyi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde start vermiştik. Gerçekten ilçede de çok hüsnükabul gördüğünü de ifade etmek istiyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Alinur Aktaş İnegöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title