Haberler

Hanefi Bostan, Üniversiteler Şube Başkanlığına Yeniden Seçildi

İSTANBUL (İHA) – Türk Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi'nin 5.Olağan Kongresi'nde Yrd.Doç.Dr.M.Hanefi Bostan, bütün delegelerin oyunu alarak yeniden Üniversiteler Şube Başkanlığı'na seçildi.
Türk Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler...

İSTANBUL (İHA) – Türk Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi'nin 5. Olağan Kongresi'nde Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, bütün delegelerin oyunu alarak yeniden Üniversiteler Şube Başkanlığı'na seçildi.

Türk Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi'nin 5. Olağan Kongresi 16 Kasım 2013 Cumartesi günü Kartal-Cevizli Dr. Hamdi Yavuz Eğitim Salonunda yapıldı. Kongre Divan Başkanlığını Prof. Dr. Mehmet Akalın, divan katipliklerini de Doç. Dr. Okan Yeşilot ve Öğretim Görevlisi Dr. Ümran Ay'ın yaptığı kongrede, Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan seçime katılan bütün delegelerin oyunu alarak yeniden Üniversiteler Şube Başkanlığına seçildi.

Sendika şubesinin Yönetim Kurulu üyeliğine Hanefi Bostan'ın listesinden Öğretim Görevlisi Vedat Genç, Araştırma Görevlisi Dr. Erhan Sancak, Turgut Kadder, Derviş Ali Topçu, Recep Sarı ve Murat Topçu girdi.

Sendikanın Denetleme Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Gülay Öğün Bezer, Disiplin Kurulu Başkanlığına da Doç. Dr. Ali Kızılet seçildi. Üst kurul delegeliklerini de Doç. Dr. Şaziye Abdurrahmanoğlu, Vedat Genç, Turgut Kadder ve Erhan Sancak kazandı.

Hanefi Bostan kongrede yaptığı konuşmada, önceki dönemde verdikleri mücadele sonunda yardımcı doçentlerin 3. dereceden 1. dereceye yükselmelerini, yine doçentlik hakkını elde edip çeşitli nedenlerle doçentlik kadrosuna ataması yapılmayan akademisyenlerin maddi kayıplarının önemli ölçüde giderilmesini ve üniversitelerdeki 4/B'li sözleşmeli memurların daimi kadroya atanmalarını sağladıklarını ifade etti. Bostan, şimdi de yoğunluklu olarak kamu çalışanları içinde ek ödeme alamayan akademisyenlerin ek ödeme alması ve akademisyenlere konumlarına uygun bir maaş almaları için mücadele ettiklerini ve Kasım ayının sonlarına doğru bu konuda "olumlu bir gelişme beklediklerini" söyledi. Hanefi Bostan, "şefler, şube müdürleri, fakülte, yüksek okul, enstitü sekreterleri ile üniversite hastane başmüdürlerinin ek gösterge mağduriyetlerinin giderilmesi için mücadele" ettiklerini ifade etti. Bostan, "sözlü sınavına dayalı bütün yükselme ve atamaları yargıya taşıdıklarını" ve bu konudaki mücadelelerinin büyüyerek devam edeceğini açıkladı.

Sendika olarak sosyal bilimler alanında "Eğitim ve Toplum" adıyla bugüne kadar 5. sayısı yayınlanan uluslararası hakemli bir dergi çıkardıklarını belirten Bostan, yakın bir zamanda da fen bilimleri alanında uluslararası hakemli dergi çıkaracaklarını söyledi. Bostan, "Türk Eğitim Sen ve Türkiye Kamu Sen'in hak elde etmenin, zulme ve haksızlığa karşı dik duruşun adresi olduğunu" belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hanefi Bostan Vedat Genç İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title