Haberler

Hanefi Bostan: "Milletimiz 15 Temmuz'da Demokrasi Sınavından Başarıyla Geçti"

Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, halkın 15 Temmuz'da demokrasi sınavından başarıyla geçtiğini belirterek, "15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen ve hiç kimsenin onaylamayacağı acı olaylara neden olan darbe girişimini gerçekleştirenleri ve buna destek veren tüm güçleri kınıyoruz" dedi.

Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı  Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bostan yaptığı yazılı açıklamada, "Türk Eğitim-Sen olarak hiçbir gücün milletin kararının üstünde olmadığını, seçimle gelen iktidarların yine seçimle gitmesinin demokrasi anlayışımızın temelini oluşturduğunu bir kez daha kuvvetle vurguluyoruz.  Askerimizin polisimize, polisimizin askerimize namlu doğrulttuğu, kendi uçaklarımızın demokrasimizin ve devletimizin kalesi olan Meclisimizi bombaladığı, sokaktaki vatandaşlarımızın üzerine mermiler yağdırıldığı ve yüzlerce can kaybının yaşandığı bu alçakça girişim, Türk tarihine başka bir kara leke olarak geçecektir. Bütün bu olumsuz şartlar içinde tek tesellimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının büyük çoğunluğunun demokrasiden yana tavır alması ve soğukkanlı tutumu sayesinde olayların daha fazla büyüyerek bir iç çatışmaya dönüşmeden önlenmiş, demokratik rejimimizin kesintiye uğramadan yoluna devam edebilmiş olmasıdır. Özellikle uzun zamandan beri Türk Eğitim-Sen olarak eleştirilerimizin odak noktasını teşkil eden ülke içinde yaratılan kutuplaşmanın, ayrıcalıklı kesim yaratma çabalarının, hukukun üstünlüğü ilkesinin sekteye uğratılması girişimlerinin bir an önce son bulması ve yaşanan bu olayların, anti demokratik yaklaşımlar için bir gerekçe olarak kullanılmaması, en büyük arzumuzdur" dedi.

"Türk milleti demokrasi sınavından başarıyla geçti"

Hanefi Bostan, Türk milletinin demokrasi sınavından başarıyla geçtiğini vurgulayarak, "Türk milleti 15 Temmuz günü büyük ve acı bir demokrasi sınavından başarıyla geçmiş, bundan önce yaşanan darbelerin aksine, rejimine ve devletine sahip çıkmıştır. Bu noktada büyük Türk milletinin ortaya koyduğu feraset ve cesaret de her türlü övgüye layıktır. Türk Eğitim-Sen olarak; 28 Şubat sürecinde ve 27 Nisan post modern darbe girişiminde olduğu gibi nereden ve kimden gelirse gelsin, nereye ve kime karşı yapılırsa yapılsın demokrasi dışı her türlü girişimin sonuna kadar karşısında, Türk milletinin ve devletinin yanında yer almaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyor, çatışmalarda şehit olan güvenlik görevlileri ve hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

"15 Temmuz günü yaşanan ve Türk tarihine kara bir leke olarak geçen darbe girişiminin ardından kamu kurum ve kuruluşlarında yoğun bir şekilde görevden almaların başladığı görülmektedir" diyen Bostan, "Görevi ve siyasi düşüncesi ne olursa olsun Anayasa ile oluşturulan hür demokratik düzeni ortadan kaldırmaya, millet iradesini yok ederek, zor kullanarak ülkenin yönetimini ele geçirmeye çalışan darbecilerin en ağır şekilde cezalandırılması en büyük temennimizdir. Bu dönemde ülkemiz üzerine kurgulanan kirli planların bozulması adına, milletçe birlik ve beraberliğe, huzur ve güven ortamına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz da açıktır. Kamu düzeninin sağlanması, toplumumuzun yaşadığı ağır travmanın atlatılarak normal hayata dönülmesi noktasında kamu hizmetlerinin eksiksiz ve kesintisiz bir şekilde sürdürülmesi, kritik bir rol oynamaktadır. Ancak bütün kamu kurumlarında başlatılmış olan ve sonuçları henüz kestirilemeyen bu görevden alma uygulamaları, kamu görevlileri arasında büyük bir tedirginliğe ve korkuya yol açmaktadır. Bu noktada gerçekleştirilen uygulamaların demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi ve mesnetsiz iddialara, asılsız bilgi ve belgelere dayalı olarak görevden uzaklaştırma işlemi gerçekleştirilmemesi çalışma barışının korunması, milli birlik ve beraberliğimizin sürdürülmesi adına son derece önemlidir" ifadesini kullandı.

Bostan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk milleti, 15 Temmuz günü tarihi bir sınavı başarıyla vermiş ve iradesine karşı girişilen silahlı saldırıyı, feraseti ve cesareti ile bertaraf etmeyi başarmıştır. Kuşkusuz ki bu başarıda, görevlerini layıkıyla yerine getiren, her türlü olumsuz koşula rağmen kamu hizmetlerini sürdürerek devlet mekanizmasının işlemesine ve ülkenin bir kaos ortamına sürüklenmesine engel olan kamu görevlilerimizin payı büyüktür. Bu kapsamda, yaşadığımız bu ağır travma sürecinde, böylesine önemli bir rol üstlenmiş bir kesimin geniş bir bölümünün darbe taraftarı, terör örgütü üyesi gibi algılanmasına sebep olacak bir muameleye tabi tutulmaması gerekmektedir. Uzunca bir süreden beri kamu görevlilerinin iş güvencelerinin kaldırılmasına yönelik bir takım çalışmalar yapıldığı hepimizin malumudur. Bu alçak darbe girişiminin ve buna bağlı olarak yaşanan görevden almaların, memurların iş güvencelerinin kaldırılması için bir gerekçe olarak ortaya konulmaması; hukuk sisteminin, adil ve tarafsız bir şekilde işletilerek darbeye karışan kişilerin cezalandırılması, ilgisi bulunmayan kamu görevlilerinin ise bir an önce görevlerinin başına dönmesinin sağlanması, kamu düzeninin verimi ve kamu görevlilerinin yaşadığı tedirginliğin giderilmesi bakımından hayati bir adım olacaktır."

"Türkiye ve tüm vatandaşlarımız artık huzuru özlemekte"

Hanefi Bostan, "Görülmektedir ki, kamu kurum ve kuruluşlarında yaşanan bu sürecin, asılsız dedikodulara dayalı görevden alma boyutuna ulaşarak kamu görevlileri üzerinde bir baskı unsuru oluşturmaması, kamuda çalışma barışının bozularak bir muhaberat devleti anlayışına geçilmemesi, gerçekleştirilecek kovuşturmaların hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde yürütülmesi ve kamu hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde sürdürülmesi gerekmektedir. Yaşananlar, millet ve devlet olarak ağır bir demokrasi sınavından geçtiğimizi göstermektedir. Türk milleti 15 Temmuz'dan bu tarafa ortaya koyduğu duruşu ile bu sınavı başarı ile vermiştir. Siyasetin de adalet terazisini bozmadan, hukuk çizgisinden sapmadan bu süreci başarıyla tamamlayacağına; kamudaki görevden almaları muhalefeti susturma, sindirme ya da kamuda yandaş bir kesim oluşturma gayretlerine dönüştürmeksizin, gerçek anlamda darbeci ve teröristleri kamudan ayıklama aracı olarak kullanacağına inanıyor, bu uygulamaların bir an önce yargı boyutuna taşınarak tereddütlerin ve tedirginliklerin son bulmasını istiyor ve bekliyoruz. Türkiye ve tüm vatandaşlarımız artık huzuru özlemekte, gerek genel gerekse kamu hayatında kaosun son bulmasını istemektedir. Türk Eğitim-Sen olarak milletimizin topyekün olarak huzuru ve mutluluğu hak ettiğine inanıyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hanefi Bostan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title