Haberler

Hanefi Bostan İstanbul Üniversitesi Kurum İdari Kurulu Kararlarını Açıkladı

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd.Doç.Dr.M.Hanefi Bostan, İstanbul Üniversitesi 2012 birinci dönem kurum idari kurulu kararlarını açıkladı.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, İstanbul Üniversitesi 2012 birinci dönem kurum idari kurulu kararlarını açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Bostan, "İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ile Üniversitede yetkili sendika olan Türk Eğitim Sen yöneticileri olarak katıldığımız Kurum İdari Kurulu 2012/1. Dönem toplantısı 27 Nisan 2012 tarihinde İstanbul Üniversitesi Rektörlük binasında yapıldı. Toplantıya Rektörlüğü temsilen Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Doc. Dr. Halil İbrahim Sarıoğlu ve Doc. Dr. Melikşah Yasin, Türk Eğitim Sen'i temsilen de Üniversiteler Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan ve Şube Yönetim Kurulu Üyesi

Prof. Dr. Hasan Alpak katıldı. Alınan kararlar iki ay gecikme ile yayınlandı . Toplantıda üyelerimizden gelen yazılı ve sözlü talepler gündeme taşınarak aşağıdaki kararlar alınmış bulunmaktadır. Alınan kararların uygulanmasında ortaya çıkan sorunların Sendikamıza ve Rektörlüğe bildirilmesi gerekmektedir. Üyelerimize, İstanbul Üniversitesi Akademik ve İdari Personeline önemle duyurulur" dedi.

Bostan, "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ve 09 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kurum İdari Kurulları, Yüksek İdari Kurul, Kamu İşveren Kurulu ve Uzlaştırma Kurulunun Teşkili ile Çalışma ve Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik uyarınca İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve yetkili Türk Eğitim Sen Sendikası temsilcilerinden oluşan Kurum İdari Kurulu 2012/1 Dönem Toplantısı 27 Nisan 2012 Cuma günü saat 16.00'da Rektör Yardımcısı Ahmet Cevat Acar'ın makam odasında yapılarak aşağıdaki konular görüşülmüştür" diye konuştu.

Daha önce yapılan Kurum İdari Kurullarında alınan kararların uygulanıp uygulanmadığını da değerlendiren Bostan, "Yard. Doçentlerin kademe/derece ilerlemesi işlemlerinin hangi aşamada olduğu hususunda mevzuat değişikliğinden sonra Yardımcı Doçentlerin durumları Yükseköğretim Kurumundan onay alınarak düzeltilmiştir.Üniversitemiz Hastaneleri ve Diş hekimliği Fakültesi Polikliniklerinde üniversitemiz mensupları ve 1.derece yakınlarına kolaylık sağlanması hususunda gerekli uyarılar yapılmıştır.

Avcılar Mediko Sosyal merkezinde her branştan Hekimin bulundurulması amacıyla Üniversitemizin diğer birimlerinde görev yapan Tabib'ler haftanın belirli günlerinde Avcılar Yerleşkesinde çalışan ve öğrenim gören mensuplarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere görevlendirilmektedir. Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümlerine bağlı kalınarak gerçekleştirilmektedir. Enes kampının inşaatı devam etmektedir. Kamp hizmete açılma aşamasına geldiğinde, fiyat konusu değerlendirilecektir" şeklinde konuştu.

"2914 Sayılı Kanunun 5. Maddesi, 418 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirildiğinden Doçent unvanının kazanmış öğretim üyelerinin kadroya atanma şartı aranmadan Doçentlik kadrosu için öngörülen ek göstergelerden yararlanmaları gerektiği ve buna göre işlem yapılması" talebini de açıklayan Bostan, "Talebe konu Danıştay'ın 06.04.2005 tarihli 1605 nolu kararı olmakla birlikte, bu konuda Devlet Personel Başkanlığına görüş sorulmuş olup, Adı geçen Başkanlığın 07/06/2011 tarihli 9733 sayılı cevabi yazısı ile Doçent ünvanı almış olan personelin sadece anılan ünvanı almış olmasından dolayı Doçent kadrosunda bulunan personele uygulanan ek göstergeden ve diğer mali haklardan faydalanması mümkün olmadığı bildirilmiştir" dedi.

Konuyla ilgili araştırma ve çalışmaların sürdürülmesine karar verildiğine dikkat çeken Bostan şunları söyledi;

"24.12.2008 (5 nolu karar)

ve 25 Kasım 2010 (2 nolu karar) tarihlerinde yapılan Kurum İdari Kurulunda alınan ve 'Üniversitenizin idari personeline Üniversite Hastanelerinde ve Diş Hekimliği Fakültesi Polikliniklerinde randevuda gerekli öncelik tanınarak tedavilerinin sağlanması' ve 'gerekli ihtimamın' gösterilmesi kararına rağmen Beyazıt Yerleşkesinde bulunan Medilo-Sosyal biriminde buna uyulmadığı şikayetleri sendikamıza ulaşmaktadır. Konu hakkında Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığına yazı yazılmasına, fazla para alınması söz konusu ise alınan paranın hak sahiplerine iadesi ve bundan böyle personelden para alınmaması için gerekli işlemlerin yapılmamasına karar verilmiştir."

Üniversitenin Beyazıt Yerleşkesinde ikinci eğitim yapıldığından ambulansa gerek olduğunu ifade eden Hanefi Bostan, "Mediko-Sosyalden acil durumlarda ambulans istendiğinde Sağlık Bakanlığından talep edilmesi istenmektedir. Nitekim yakın zamanda idari personelden kalp krizi geçirip vefat eden Ali Rıza FIRAT için ambulans istendiğinde böyle nahoş bir durum meydana gelmiştir. Benzeri nahoş durumların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması; konu hakkında Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına yazı yazılmasına ve benzer sonuçların yaşanmaması için imkanlar çerçevesinde donanımlı bir ambülans alınması dahil gerekli girişimlerin yapılmasına karar verilmiştir" dedi.

Hanefi Bostan, "Sendikamıza ulaşan şikayetlerden yardımcı doçent ve doçentlik kadrolarının hak ve hukuka uygun olarak verilmediği, keyfi bir uygulamanın içinde olunduğu, üç yıl içinde kimlere kadro verildiği ve kimlere neden verilmediğinin tespit edilmesini; fakültelerin ve Rektörlüğümüzün bilimsel faaliyet ve yayın kriterini karşılayan herkese boş kadro bulunduğu müddetçe, mevzuatça belirlenen prosedüre göre kıdemleri de dikkate alınarak kadro verilmektedir.

Maaş alınan anlaşmalı bankanın yıllık kart bedeli ücreti ve havale eft v.b. ücretler almaması gerekirken personel bunun farkına varıncaya kadar alındığı yapılan şikayetlerden anlaşılmaktadır. Bu haksız işlemin önlenmesi ve ilgili banka son defa uyarılacağı bir önceki Kurum İdari Kurulunda karara bağlanmıştı, Ancak haksız işlemlerin hala devam ettiği sendikamıza yapılan şikayetlerden anlaşılmaktadır. Sözleşmeye aykırı olarak işlem yapmaya devam eden Bankaya ne tür hukuki bir yaptırım yapıldığı; mensuplarımızın banka ile ilgili işlemlerine dair şikayetlerini bildirmeleri halinde gerekli görüşmeler, yazışmalar ve düzeltici işlemler yapılmaktadır. Müteakip protokoller imzalanırken bu hususlara, ayrıca özel dikkat gösterilmesine karar verilmiştir."

Bostan, Uzaktan Eğitim Merkezi (İSUZEM)'nin final ve bütünleme sınavlarında görev alan akademik ve idari personelin 4 ay geçmesine rağmen ücretlerinin neden ödenmediği ve ne zaman ödeme yapılacağı; konu hakkında ilgili birime yazı yazılmasına ve hak sahiplerinin ücretlerinin

ödenmesi

için gerekli girişimlerin yapılmasına karar verildiğini belirtti.

Anılan personelin mağduriyetinin giderilmesi için gereğinin yapılacağını da belirten Bostan, "10 Aralık 2010 tarih ve 27781 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Genel İdare Hizmetleri sınıfında bulunup Üniversite Kütüphanelerinde görev yapanlar dahil olmak üzere bütün kütüphanelerde görev yapan Folklor Araştırmacısı, Arşivci, Kitap Patoloğu ve Sosyologlar Teknik Hizmetler Sınıfına geçirilmiştir. Ancak bunlara yapılan ödemenin 1 Mart 2012 tarihi itibarıyla kesildiği sendikamıza yapılan başvurulardan anlaşılmaktadır. Kültür Bakanlığına bağlı Kütüphanelerde görev yapan personele böyle haksız ve hukuksuz bir uygulama yapılmazken Üniversite Kütüphanelerinde çalışanlara neden böyle bir uygulama reva görülmüştür? Bu haksızlığın ve hukuksuzluğun ortadan kaldırılmasını; anılan personelin mağduriyetinin giderilmesi için gereğinin yapılmasına karar verilmiştir" dedi.

Üniversitenizin İleri Analizler Laboratuarlarında 657 sayılı kanuna tabi olarak çalışan Mühendis, Kimyager ve Biyologlar Ocak 2012 tarihine kadar performansa dayalı olarak döner sermaye ödemesi almakta iken, bu tarihten sonra 666 sayılı kanun hükmünde kararname gereği döner sermaye alamamaktadır. Ancak aynı kurumda bulunan Tıp Fakülteleri ve Adli Tıp vb. kurum laboratuarlarında çalışan Kimyager, Mühendis ve Biyolog v.b. personel döner sermaye almaya devam etmektedir. İleri Analizler Laboratuarlarında çalışanlara yapılan bu haksızlığın giderilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılmasını; konu hakkında Döner Sermaye İşletme Müdürlüğüne yazı yazılmasına alınan cevabi yazıya göre mevzuat çerçevesinde sorunun çözülmesi için gerekli işlem ve girişimlerin yapılmasına karar verilmiştir.

Üniversite personelini taşıyan servislerin düzenli çalışmadığı konusunda yoğun mağduriyetlerin yaşandığı sendikaya çok sayıda başvurunun yapılmasından anlaşıldığını ifade eden Hanefi Bostan, "Konuya acilen müdahale edilmesini ve mağduriyetlerin ortadan kaldırılması; personelimizi taşımakta olan servis şirketi iflasını ilan etmiş olup, beklenilmeyen bu durum karşısında mevzuatın ön gördüğü ilan şartları ve sürelerinden kaynaklanan bir mağduriyet söz konusu olmuş bu mağduriyeti gidermek için acil önlemler devreye sokularak taşıma hizmeti verilmeye başlanmıştır. Yeni ihale sonuçlandığında 2 Mayıs 2012 tarihinden itibaren Personelimiz servis hizmetinden yararlanmaya devam edecektir. Aksaklıkların devam etmesi halinde ihale konusu taşıma hizmetinin şartnameye uygun şekilde verilmesini temin etmek için gerekli yasal işlemlerin yapılmasına ve gerekirse ihalenin iptal edilmesine ve müteakip ihalelerde bu gibi durumların meydana gelmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasına karar verilmiştir" dedi.

Üniversitede verilen yemeklerden idari ve akademik personelin memnun olmadığına dikkat çeken Bostan sözlerini şu şekilde tamamladı;

"Madde 11. Üniversitenizde verilen yemeklerden idari ve akademik personelin memnun olmadığı, az ve kalitesiz yemek verildiği, personelin yemeklerden dolayı mide ağrısı çektiği, yemeklerin hazım edilemediği, ekmeklerin küflü ve etlerin tam pişmediği belirtilmektedir. Yemeklerle ilgili şikayetlerin giderilmesi; yemek hizmetinin ilgili şartnameye göre verildiği ve bu bağlamda gerekli kontrollerin yetkili görevlilerce yapıldığı, bu nedenle söz konusu sorunların yaşanmasının beklenmediği; bununla birlikte konu hakkında ihaleyi yapan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına söz konusu şikayetlerin ayrıca yazılı olarak bildirilmesine alınan cevabi yazıya göre işlem yapılmasına karar verilmiştir. İlgili mevzuat uyarınca İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve yetkili Türk Eğitim Sen Sendikası temsilcilerinden oluşan Kurum İdari Kurulunca yetkili sendika tarafından talep edilen hususlar görüşülerek, yukarıda belirtilen kararlar alınmıştır. Bu kararlara ilaveten, Üniversitemizde olumlu iş ilişkilerinin sürdürülmesi ve geliştirilmesi konusunda taraflarca olumlu ve yapıcı bir tutum içinde olunması hususunda da mutabık kalınmıştır." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Hanefi Bostan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title